ProRail werkt samen met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Overijssel en de gemeente Raalte aan verbeteringen voor de spoorlijn Zwolle-Enschede. Een van die verbeteringen is de aanpak van de perrons op de stations in Heino en Raalte voor meer veiligheid en ruimte voor de reizigers.

Verbetermaatregelen

Op de spoorlijn Zwolle-Enschede zijn een aantal knelpunten in beeld die nadelig zijn voor de stiptheid en snelheid van de treindienst. Zo moet de intercitytrein op enkele locaties sterk afremmen. Aanpassingen aan het spoor en de beveiliging kunnen ervoor zorgen dat deze trein meer op snelheid kan blijven rijden. Daarnaast is er weinig ruimte voor het toenemend aantal reizigers op station Heino en Raalte.

Inloopbijeenkomsten stationsomgeving Heino en Raalte

Beide stations krijgen twee zijperrons, nieuw meubilair en uitbreiding van de P+R. De plannen voor de stations zijn in mei 2022 voorgelegd aan de omgeving. Naar aanleiding van deze bijeenkomsten zijn de plannen verder uitgewerkt. Het uiteindelijke ontwerp wordt op woensdag 16 november (station Raalte) en donderdag 24 november (station Heino) gepresenteerd aan de omgeving en andere geïnteresseerden.

Inloopbijeenkomst Raalte

Datum: 16 november
Tijdstip: 18.00 – 20.30 uur
Locatie: gemeentehuis (Zwolsestraat 16, Raalte)

Inloopbijeenkomst station Heino
Datum: 24 november
Tijdstip: 18.00 – 20.00 uur
Locatie: ’t Kerkhuus (Canadastraat 2, Heino)

Globale planning

De ontwerpen voor de stations vind je na de inloopbijeenkomsten op de website van ProRail. In 2023 start ProRail met de aanbesteding van het project. De werkzaamheden vinden naar verwachting in 2024 plaats.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie