BoekStartdag in de Bibliotheek Dalfsen

Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in de bibliotheek. Op deze dag zijn de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom in de bibliotheek in Dalfsen. Van 10 tot 12 kunnen zij kennismaken met boekjes, samen lezen en voorlezen. Logopediste Chantal Punt laat zien hoe je een verhaal met gebaren kunt ondersteunen. We zingen samen liedjes, maken muziek en je kunt met je kindje meedoen aan een leuke activiteit die is geïnspireerd door een boek: knutselen, blokkentoren bouwen, silhouettenquiz. Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes, muziek en taal bezig te zijn. Ook kun je een kijkje nemen in de Speelotheek. Aanmelden is niet nodig.

Jij bent de beste verhalenverteller!

De BoekStartdag op 3 juni wordt gehouden in bibliotheken in het hele land. Ouders worden uitgenodigd om het aanbod van activiteiten voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar te komen ontdekken. Grootste doel is om ouders bewust te maken dat zij zelf de beste verhalenverteller zijn. Vaak gezellig voorlezen thuis is de beste manier om kinderen te helpen ontwikkelen en groeien.

Van alles te doen op de BoekStartdag

Tijdens de BoekStartdag geven de medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Dalfsen je tips over geschikte boekjes voor je baby en over voorlezen thuis. Elke bezoeker krijgt een gratis groeimeter met voorleestips die passen bij elke fase in de ontwikkeling van een klein kind. We geven informatie over de mobiele app BoekStart, een handige app voor ouders met tips en boeksuggesties, muziekjes en veel meer.

Kinderen gratis lid

Lid worden van de Bibliotheek is in Nederland voor alle kinderen onder de 18 jaar gratis. Maak je een baby lid van de bieb, dan krijg je een gratis BoekStartkoffertje vol met leuke boekjes en andere cadeautjes, waaronder een bon om als ouder het eerste jaar voor half geld lid te worden.

Webinar Voorlezen aan baby en dreumes

Wil je alvast nog meer tips over voorlezen aan de jongste kinderen? Volg dan online het gratis webinar van de Bibliotheek. Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken? Na afloop weet je meer over de taalontwikkeling van je kindje en heb je allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen. Het webinar vindt plaats op donderdag 1 juni, van 20.00 – 21.00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheekdalfsen.nl/webinarvoorlezen.

Meer informatie op www.bibliotheekdalfsen.nl/boekstartdag

Door Redactie