Kunstprijsvraag

Amateur- en professionele kunstenaars uit de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe: grijp deze eenmalige kans om een van je kunstwerken (kunst in woord en/of beeld) maximaal onder de aandacht te brengen van de inwoners van Raalte en Olst-Wijhe. Als je meedoet aan de prijsvraag ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Rotary Raalte dan kun je een bijzondere prijs winnen.

Annette Wijninga heeft zich al ingeschreven: “Toen ik de oproep van Rotary Raalte voor de jubileumprijsvraag las, dacht ik direct aan mijn schilderij ‘Boetelerveld’ en heb ik me aangemeld. Het schilderij is begin 2018 gemaakt. Acrylverf op linnen, ingelijst. Regelmatig wandel ik in het gebied ‘Boetelerveld’ met een bijzondere uitstraling. Ik heb die uitstraling/sfeer proberen weer te geven op het doek.”

Kunstenares Annette Wijninga uit Heino heeft haar atelier bij Cult aan de Brugstraat te Raalte. Cult is een cultureel platform voor beeldende kunst.

Ook inschrijven?
Wie mee wil dingen naar de prijzen kan via kunstinsalland@gmail.com de criteria voor deelname opvragen bij Femke Wijma. Inschrijven voor de prijsvraag kan op hetzelfde mailadres tot 1 september 2018. De foto’s van de kunstwerken moeten daarna vóór 1 oktober 2018 zijn aangeleverd.

Prijzen
Een vijfhoofdige jury met o.a. de burgemeesters van Raalte en Olst-Wijhe, beoordeelt welke zes kunstwerken heel 2019 op grote spandoeken (2 x 3 meter liggend) roulerend zullen exposeren bij:

*Heilige Kruisverheffing te Raalte;
*Nicolaaskerk te Heino;
*Holstohus te Olst;
*Nicolaaskerk te Wijhe;
*Heilige Maria Onbevlekt Ontvangen te Heeten;
*Elckerlyc te Luttenberg.

Daarnaast is er voor één van de zes kunstenaars ook nog een geldprijs te winnen van € 500,-.

De twaalf beste kunstwerken zullen in 2019 ook een periode geëxposeerd worden in Holstohus te Olst, Trefpunt te Heeten en Elckerlyc te Luttenberg.

Door Redactie