Op zondag 7 mei om 20.00 uur geeft het Valerius Ensemble een concert op een unieke locatie: Havezathe den Alerdinck in Laag Zuthem, vlak bij Zwolle. Zij zullen een grotendeels Frans georiënteerd programma laten horen met werken van Ravel, Rossini, Damase en Thiriet.

Het Valerius Ensemble is opgericht in 1988 door musici uit het toenmalig Orkest van het Oosten. In de inmiddels 35 jaar dat het ensemble bestaat is er een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd, met muziek uit de klassieke periode tot en met de hedendaagse composities. Er worden vele concerten gegeven in binnen- en buitenland, met als jaarlijks terugkerend onderdeel ‘de serie van zes’ in de Arkezaal van het Muziekcentrum in Enschede, waar zes gevarieerde kamermuziekconcerten gespeeld worden voor een dankbaar en trouw publiek.

Het ensemble is als volgt samengesteld:

Carola Ligt, fluit

Johan Naus, klarinet

Hanneke Nijs, fagot

Corina Liefers, hoorn

Erna de Koning, hobo

Alle leden van het Valerius Ensemble musiceren bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Het Kasteelconcert wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Phion. Na afloop van het concert is er de mogelijkheid voor een kleine rondleiding.

Kaarten zijn te koop via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl)

Door Redactie