‘Wandelen bij de buren’

Traditiegetrouw organiseert de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ de traditionele kerstwandeling op tweede kerstdag 2017 (dinsdag 26 december). De routemakers zijn er ook deze keer in geslaagd een prachtige en gevarieerde wandeling uit te zetten. Het wandelparcours gaat ditmaal over het grondgebied van onze buurgemeente Dalfsen.

De wandeling voert u door weilanden, prachtige bospercelen en o.a. over het landgoed den Aalshorst. Locaties waar we nog niet eerder geweest zijn.

Vertrekpunt, starttijden, kosten en route
Inschrijving en startlocatie: Fam. B. Jalink, Slenne­broekerweg 19, Dalfsen.

Vlakbij het erf van de fam. Jalink is voldoende parkeergelegenheid. Parkeerregelaars zijn aanwezig. Wij willen u vragen hun aanwijzingen op te volgen.

U kunt starten tussen 12.00 en 14.00 uur.

De kosten voor volwassenen bedragen € 3,-; kinderen t/m 12 jr. betalen € 1,-. Hiervoor ontvangt u een routebeschrijving (in de vorm van een handzaam boekje, waarin ook een aantal heemkundige wetenswaardigheden zijn verwerkt) en een consumptiebon voor koffie, thee of chocolademelk onderweg.

U kunt een keuze maken uit twee routes, een korte route van 7,5 kilometer en een lange route van 12,5 kilometer. Honden, mits aangelijnd, zijn tijdens deze wandeltocht toegestaan.

Enkele tips
Omdat de wandeling grotendeels over onverharde wegen, smalle bospaden en door wei- en bouw­landen gaat, is goed schoeisel aan te raden. Vergeet ook niet uw fototoestel mee te nemen!

Het kan voorkomen, dat sommige paden door de weersomstandigheden niet begaanbaar zijn en de bepijling afwijkt van de routebeschrijving. Volg dan in ieder geval de pijlen. Deelname aan de wandeling is voor eigen risico. Op de wandelroute is EHBO aanwezig.

Inlichtingen:
0572-395243 of 06-23655865

Door Redactie