Komende week is het voorjaarsvakantie. In de Bibliotheek Salland, vestigingen Raalte en Heino, zijn op woensdag 1 maart verschillende leuke activiteiten voor kinderen.

Kikkerfestijn (3-7)

De boeken van Kikker en zijn vriendjes met verhalen en tekeningen van Max Velthuijs kent bijna iedereen. Op woensdag 1 maart lezen we voor uit de boeken van Kikker en daarna doen we een Kikkerspel. Oefen thuis alvast je kikkersprongen! In de bieb in Raalte, van 10 tot 11 uur.

Biebsafari (7-14)

De bieb is een jungle, dus wat doe je om de jungle te ontdekken? Dan ga je op safari. Kinderen van 7-14 jaar gaan op ontdekkingsreis door de mediajungle. Op zoek naar dierenweetjes, raad-het-geluid, een mooie foto maken en het spel Mediajungle spelen. Woensdag 1 maart in de bieb in Raalte, van 11 tot 12 uur.

Robotsafari (7-14)

In Heino zijn wilde robots in de bieb aangetroffen! Maar ze weten niet waar ze naartoe moeten en snappen niet wat we zeggen. De bieb heeft hulp nodig, van kinderen van 7 tot en met 14 jaar. In een robotsafari in de bibliotheek kunnen zij ontdekken wat elk van die robots kan doen, en hoe je ze kan besturen met codetaal. De robotsafari is in de bieb in Heino op woensdag 1 maart van 14.00 tot 15.00 uur.

Ontdekkingsreis met robots (4-6)

Ook 4- tot 6-jarigen kunnen op ontdekkingsreis met robots. Co de Rups, Botje Bij en Qobo de Slak zijn in de bieb. Met codetaal kan je deze robots besturen. Wat kan je elke robot laten doen? De ontdekkingsreis met robots voor kinderen van 4-6 jaar is op woensdag 1 maart van 15.00 tot 16.00 uur in de bieb in Heino.

Aanmelden

Meld je aan via www.bibliotheeksalland.nl om zeker te zijn van een plekje. Is een activiteit volgeboekt? Kijk in de agenda op de site of er in andere vestigingen nog ruimte is.

Door Redactie