Burgemeester Martijn Dadema heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Anton Tijs uit Luttenberg. Een Koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt in naam van de Koning, aan iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de Nederlandse samenleving. Anton is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet in de paardensport, de begrafenisvereniging en de parochie.

De Heilige Corneliusparochie en de begrafenisvereniging Luttenberg

Jarenlang was Anton Tijs vrijwilliger bij de Heilige Corneliusparochie in Luttenberg, onder ander als voorzitter van Caritas. Daarnaast was hij voorzitter van de begrafenisvereniging Luttenberg.

Ponyclub de Heuvelruitertjes en Stichting Manege De Luttenberg

Begin deze eeuw zorgde Anton voor het voorbestaan van ponyclub de Heuvelruitertjes. Dit deed hij van 2002 tot 2004 als voorzitter. Later zette hij zich als bestuurslid en voorzitter in voor de stichting Manege De Luttenberg. Anton voerde onderhoud uit en coördineerde de onderhoudswerkzaamheden. Stichting Manege De Luttenberg is ook organisator van de Tuinexpo Salland. Anton leverde acht edities lang een belangrijke bijdrage aan de organisatie. Zo hielp hij bij de opbouw en het afbreken.

Een duurzaam en toekomstbestendige manege

Anton was de kartrekker van verduurzaming van de manege. Zo zorgde hij dat het asbestdak werd vervangen, er LED-verlichting werd geïnstalleerd en er 1300 zonnepanelen werden geplaatst. De zonnepanelen voorzien zo’n 150 gezinnen in Luttenberg van energie. Dankzij Anton is de manege duurzaam en toekomstbestending!

Bron: gemeente Raalte 

 

Door Redactie