Voor mensen met letselschade blijft het lastig om de juiste wegen te bewandelen. Het gaat te ver om hier het hele proces uit de doeken te doen, maar het start in ieder geval met een inventariserend gesprek met vervolgens een medische beoordeling. Met een machtiging van de cliënt vragen we medische informatie op die van belang is. Daarna volgt een beoordeling door onze medisch adviseur. Belangrijk is dat je het verband moet aantonen tussen het ongeval en de ontstane klachten. Zowel medisch als juridisch. Er moet dus bewijs op tafel komen.

Huisarts
Het is belangrijk om, als er serieuze klachten zijn, naar de huisarts gaan voor een behandeladvies. Als iemand zich dan daarna ook snel bij ons meldt kunnen we met onze cliënt samen de regie bepalen. Wij zien het als onze taak onze cliënt bij de verzekeraar “goed neer te zetten”.

Een reëel verhaal
Een reëel verhaal. Dat is waar mensen op zitten te wachten. Het heeft geen zin om veel te beloven als je dat niet waar kunt maken. Na het eerste gesprek en gedurende de behandeling van het dossier kunnen we een steeds betere inschatting maken. Vaak is er meer mogelijk dan gedacht. Ook bij tijdelijke klachten.

Schade
Slachtoffers staan er vaak niet bij stil hoeveel extra kosten er moeten worden gemaakt als gevolg van een ongeval. Kosten die verhaalbaar zijn. Natuurlijk zijn er de medische kosten en de reiskosten, maar denk ook aan verlies van inkomen en het inschakelen van hulp voor bijvoorbeeld huishoudelijk werk en de tuin. Ook als je het werk moet laten doen door je partner of de buren, je hebt recht op financiële compensatie. Dat is zelfs in richtlijnen vastgelegd.

Kosten
We kunnen veelal kosteloos het hele letselschadeproces begeleiden omdat de wet die mogelijkheid biedt. Als dat anders is zijn we daar ook direct duidelijk over.

Letselschade is bijzonder complex. Neem daarom gerust contact op voor vrijblijvend advies en/of een eerste kosteloze afspraak.

Ottenschot Letselschade
Lentheweg 6, 8141 EE Heino
085 48 42 107
tino.ellenbroek@ottenschot.nl
www.ottenschot.nl

Door Redactie