LIERDERHOLTHUIS – Eind september is de feelgoodroman Korenveld verschenen. Dit is het eerste deel van de vierdelige serie Liefdesstreken door Karin de Graaff uit Lierderholthuis. Korenveld speelt zich af in het fictieve plaatsje Wechterholte in Salland. Motivatie van Karin om deze sfeervolle reeks te schrijven: het échte leven op het platteland vertellen. Inclusief noaberschap, dorpscafé, tentfeest en paasvuur! Uit de eerste reacties van lezers blijkt nu al dat mensen deze setting maar al te goed herkennen.

Bijpersonen in het ene deel zijn hoofdpersoon in het volgende deel. In Korenveld draait het om een landgoed en een lunchcafé Downtown. Het tweede deel speelt zich af in Friesland (melkveehouderij en zeilschool), het derde deel in Zeeland (paardencentrum, adoptie) en het vierde deel in Noord-Holland (molen, familiebanden). Op een bepaald moment in al deze delen keren de hoofdpersonen weer terug naar Wechterholte uit deel 1. De setting is steeds een klein dorp op het platteland.

Waar gaat dit deel over?

In ‘Korenveld’ verhuist Renate vanwege het werk van haar vriend naar een klein dorpje. Terwijl hij worstelt met het leven op het platteland, voelt Renate zich er steeds meer thuis en raakt ze bevriend met diverse kleurrijke dorpsbewoners.

Op één na. Renate vindt Mats, voluit Jean Matthieu baron van Paveren toe Hynendael, maar een arrogante bal die denkt dat hij als bewoner van landgoed de Elselaer over het dorp kan heersen. Op zijn beurt heeft Mats weinig op met deze betweterige westerling. Elkaar ontwijken in een dorp? Vergeet het maar!

‘Karin de Graaff weet de personages en omgeving zo subliem te beschrijven dat ik me tussen de inwoners in het fictieve plaatsje Wechterholte waande.’ – feelgoodauteur Wendy Brokers

Eerder bracht Karin de Graaff de zeer goed ontvangen roman ‘Langs de lijn’ uit. Deze feelgoodroman speelt zich af op zaterdagochtenden langs de groene velden. Over liefde, verlies, voetbalmoeders en voetbalhaters.

‘Korenveld’ verschijnt als e-boek en audioboek en wordt uitgebracht bij de bekende uitgeverij Zomer&Keuning. Lees ook de andere delen van deze sfeervolle feelgoodserie: ‘Waterspiegel’, ‘Zeekant’ en ‘Molenwiek’. Deze verschijnen achtereenvolgens begin november, begin december en begin januari. De reeks is verkrijgbaar via alle bekende e-kanalen (zowel download als streaming).
 

Door Redactie