Ook Mariënheem doet mee aan het door de gemeente Raalte georganiseerde IKtoon, een programma waarbij (amateur)kunstenaars hun kunsten kunnen laten zien. Op Hemelvaartsdag (26 mei) vindt daarom onder andere de expositie ‘Wie hoort mijn tranen’ plaats in de kerk.

De expositie bestaat uit de zeer indrukwekkende serie tragische portretten gemaakt door Ineke Kodden. Daarnaast zijn ook de iconenschilderingen van Ben Baack te bewonderen. De techniek die daarvoor gebruikt wordt is zeer ambachtelijk, Baack leerde deze techniek van bekende iconenschilder Hans Verweij. Verweij gaf zijn liefde voor het vak tijdens workshops en trainingen heel graag door aan zijn cursisten, Baack was één van zijn enthousiaste leerlingen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de schilderijen op Hemelvaartsdag van 10 tot 16 uur te komen bewonderen in de kerk in Mariënheem. De expositie wordt ondersteund door Byzantijns koormuziek, om zo ook stil te staan bij de oorlog in Oekraïne. Ook de ‘oude’ Kruiswegstaties die vroeger in de Mariënheemse kerk hingen worden op 26 mei weer tentoongesteld.

Andere activiteiten
Naast deze prachtige expositie in de kerk, vinden er nog meer activiteiten plaats op Hemelvaartsdag. Zo is er een Kunstwandelroute door heel Mariënheem uitgezet, kun je meerdere workshops volgen én is er een fietsroute die je langs verschillende kunstwerken in Mariënheem en omliggende dorpen leidt.

Door Redactie