Een nog betere versie van jezelf worden, gewoon omdat het goed is zoals je bent. Zou dat geen mooi voornemen zijn voor aankomend jaar? Met een cursus mindfulness bij Marion Kogelman leer je jezelf op een heel nieuwe manier kennen. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert hoe je situaties op andere manieren aan kunt pakken. Zodat je meer rust ervaart in het leven van alledag.

Waarom mindfulness?
Marion legt het graag uit. “Het imago van mindfulness is wat zweverig. En aan jezelf werken terwijl je geen probleem hebt, vinden mensen soms ook vreemd. Toch kan het je veel opleveren. Door mijn pedagogische achtergrond heb ik veel kennis van kinderen, opvoeding en leertrajecten. Via mijn werk met ouders kwam ik bij mindfulness uit. Inmiddels bied ik een 8-weekse training mindfulness aan waarbij deelnemers telkens weer blij verrast de deur uit gaan.”

Anders kijken
Eén van die deelnemers is Ingrid Eggink. Zij volgde de cursus Mindful Ouderschap bij Marion. “Het was heel waardevol. Ook al liep ik niet tegen grote obstakels aan in de opvoeding van mijn kinderen, ik vond wel dat dingen beter konden. Ik had nog wel eens aanvaringen met mijn dochter. Het is zo verleidelijk om dan steeds hetzelfde te reageren. Maar het resultaat is dan ook steeds hetzelfde. Door de training bij Marion heb ik geleerd anders naar situaties te kijken en echte aandacht te hebben. Ik leerde anders naar mezelf te kijken. Het ging over ouderschap, ik werd me vooral bewust van mezelf.”

Nieuwe inzichten
Ook Eduard Lammers heeft veel baat gehad bij mindfulness van Marion. “Ik heb in 2016 een ernstig ongeluk gehad waarbij ik onder meer niet-aangeboren hersenletsel opliep. Dan zit je van de één op de andere dag thuis. In plaats van fulltime werken, was ik fulltime moe. En die hoofdpijn, verschrikkelijk! Bovendien had ik heel veel moeite met mijn nieuwe ik leren kennen en met accepteren dat ik de rest van mijn leven beperkingen zou hebben. Ik voerde regelmatig gesprekken met Marion waarin ze me nieuwe inzichten gaf. Toen ze me uitnodigde voor de cursus mindfulness, besloot ik daaraan mee te doen.”

Rust en ontspanning
“Sceptisch was ik wel hoor. Ik vond het maar zweverig gedoe. En wat kon zij me nou leren? De situatie kon ze toch niet veranderen? Uiteindelijk ben ik blij dat ik ben gegaan. Dankzij Marion neem ik nu elke middag een moment voor mezelf waardoor ik de rest van de dag ook weer beter aan kan. Beter zal ik niet worden, maar ik kan me wel beter voelen. Ik heb nu meer rust in mijn hoofd.”

Veilig en warm
Ingrid en Eduard zijn het er allebei over eens dat een traject bij Marion warm, veilig en open verloopt. Ingrid: “Marion luistert zonder oordeel. Je kunt haar alles vertellen. Ze herkent veel uit eigen ervaring als ouder én als professional. Marion is er voor je als het werken aan jezelf confronterend wordt. Alleen zo kun je een nóg betere versie van jezelf worden.”

Over Marion
Marion Kogelman-Bloo is van oorsprong docente. Na een academische opleiding pedagogiek vond zij haar weg steeds meer in mindfulness. Met de trainingen mindful ouderschap en de 8-weekse cursus mindfulness biedt ze mensen de helpende hand als het leven even tegenzit. Maar ook wanneer je meer uit jezelf wilt halen of op zoek bent naar rust in je leven, kan Marion je verder helpen. Marion is gecertificeerd mindfulness trainer. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van haar trainingen.

 

 

 

Meer informatie vind je op
www.marionkogelmanbloo.nl 

 

Door Redactie