De herfst als nieuw begin? Voor veel gezinnen voelt het elk jaar wel zo na een lange zomer.
Het nieuwe schooljaar is inmiddels in volle gang, de wekkers gaan elke ochtend trouw af.
Misschien zit je kind wel voor het eerst op kamers. Hoe de situatie ook is, er is van alles gaande. Een flinke verandering ten opzichte van de zomer en dat is altijd weer even wennen.

Misschien voel je weerstand tegen al dat ‘moeten’. Daarin ben je niet de enige. Verandering, beweging, het maakt dat je moet schakelen. Onthoud dat je altijd een keuze hebt. Pak zelf de regie. Mindfulness helpt je om je draai in jouw ritme te vinden.

Mindful opvoeden

Hoe doet jouw kind het in het nieuwe schooljaar? Is je kind vrolijk, teruggetrokken of juist energiek? Mindful opvoeden helpt je ouder te kunnen zijn, in plaats van manager. Je leert hoe je kunt blijven zijn wie je bent. Misschien lukt het niet zoals je zou willen, voel je je daarom verdrietig of boos. Dat zijn herkenbare verhalen, het komt overal voor. Zo is ons leven. Sta open voor wat er gebeurt, houd aandacht voor jezelf en daarmee voor je gezin.

Praktische tips

Bouw rustmomenten in om te zorgen dat je niet overspoeld wordt door de waan van de dag. Houd je ogen open voor het gevoel dat je kind bij dingen heeft. Vraag eens ‘hoe voelde dat?’ in plaats van: ‘wat heb je gedaan?’. Luister nieuwsgierig naar de verhalen. Zorg bovendien dat er ruimte is om even te niksen.

Wie is Marion?

Marion Kogelman-Bloo, van oorsprong docente, volgde een academische opleiding pedagogiek. Nu is ze actief als gecertificeerd mindfulness trainer, compassietrainer en trainer mindful ouderschap. Ze biedt hulp als je meer uit jezelf wilt halen of zoekt naar innerlijke rust. Centraal staan vertrouwen, jouw eigenheid en jouw behoeften. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de trainingen, evenals sommige werkgevers, gemeenten en het UWV.

Meer informatie op
www.mindfulnessmetmarion.nl.

Mindfulness met Marion
De Heujmiete | Linderteseweg 56, Marienheem
t. 06 – 18291938
e. info@marionkogelmanbloo.nl
w. www.mindfulnessmetmarion.nl

Door Redactie