Monuta Marja van der Wal nieuwe uitvaartverzorger in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe

Marja van der Wal is vanaf 1 maart 2019 uitvaartverzorger in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe voor Monuta verzekerden en voor mensen die elders verzekerd zijn of niet verzekerd zijn. “Nabestaanden kunnen bij mij rekenen op een persoonlijke benadering en kleinschalige aanpak. En natuurlijk kennis van de regio”, vertelt Marja. 

Een persoonlijk afscheid
“Met aandacht en zorg een persoonlijk afscheid verzorgen. Dat is mijn missie. Ik ben er trots op om voor Monuta aan de slag te mogen. En ik ben dankbaar voor het feit dat ik nabestaanden tijdens een moeilijke periode mag bijstaan en om iets voor een ander te kunnen betekenen. Daarom ben ik uitvaartverzorger geworden. Wat is dan mooier om dit te kunnen doen in de regio waar ik zelf woon?”, meent Marja. “Daarbij vind ik het belangrijk om een waardevol en persoonlijk afscheid te kunnen verzorgen, waar de nabestaanden met een goed gevoel op terug kunnen kijken.”

Kennis van de regio
Marja heeft in verschillende organisaties gezeten, waardoor ze de inwoners van Salland goed kent. “Het is heel prettig om zo dichtbij te zijn. Ik ben snel ter plekke als een nabestaande iets nodig heeft of om hen met raad en daad bij te staan. Eén van de mooiste dingen van mijn vak is dat je mensen goed leert kennen in een hele korte tijd. Ik vind het fijn dat ik ze dan kan helpen in een moeilijke tijd.” 

Nabestaanden ontzorgen
Ondanks het verdriet wanneer een dierbare is overleden, kan het hartverwarmend en troostend zijn om samen het laatste afscheid te beleven. “Als uitvaartverzorger wil ik nabestaanden graag ontzorgen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat alles rondom de uitvaart gaat zoals de nabestaanden dit willen of zoals de wens van hun overleden dierbare was. Samen met de nabestaanden gaan we voor een passend afscheid met een persoonlijke tint.”

Mogelijkheden kennen
Bij het afscheid nemen kan meer dan veelal wordt gedacht. Marja legt uit: “Ik luister goed naar wat de wensen zijn en wat belangrijk is binnen de familie. Daarbij kan ik nabestaanden goed adviseren, want ik ken de mogelijkheden voor een uitvaart in de regio. Ook denk ik met hen mee en reik ik ideeën aan als ik het gevoel heb dat deze aansluiten bij de familie of bij hoe een overleden dierbare was. Zo zorgen wij samen voor een afscheid dat passend is voor alle betrokkenen.” 

Een passend afscheid
Veel mensen denken niet na over hun eigen uitvaart. Maar als het dan zover is, komen nabestaanden vaak voor vragen te staan. ‘Welke muziek moeten we kiezen?’ ‘Wilde hij of zij liever begraven of gecremeerd worden?’ Daarom is het verstandig om van te voren na te denken over uitvaartwensen. Als uitvaartverzorger helpt Marja geïnteresseerden hier graag bij.

Uitvaartwensen doorspreken
Een uitvaartverzorger doet meer dan alleen uitvaarten regelen. “Om mensen goed voor te bereiden op hun toekomstige uitvaart kunnen we nu al de mogelijkheden doornemen. Zo krijgen ze een goed beeld wat er precies allemaal kan en wat de kosten zijn. Deze uitvaartwensen zetten we dan samen op papier. Zo weten de nabestaanden in ieder geval hoe hun overleden dierbare de uitvaart graag uitgevoerd wil zien. En dat geeft rust bij alle direct betrokkenen”, vertelt Marja. 

Meer informatie
Afscheid nemen doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Wie vragen heeft, of een afspraak wil maken, kan telefonisch contact opnemen met Monuta Marja van der Wal via 06-11187083 of -mailen naar mvdwal@monuta.nl.

————-

Wat zijn de zes zekerheden?

Het Keurmerk Uitvaart betekent dat een -uitvaartondernemer aan zes zekerheiden -voldoet:

  • heldere afspraken over de uitvoering;
  • transparante kostenbegroting;
  • goede organisatie van de uitvaart;
  • bekwaam personeel;
  • doelmatige klachtenafhandeling;
  • klanttevredenheidonderzoek.

————-


Monuta Marja van der Wal
Reiger 58, 8103 AX  Raalte
06 – 11187083
mvdwal@monuta.nl

Door Redactie