Op een doordeweekse middag wegdromen bij de mooiste klassieke muziek? Vorige maand opende pianist Wouter Harbers zijn nieuwe serie koffieconcerten in Heino: de kerk zat meteen nagenoeg vol! Deze maand nemen hij en zangeres Marianne Selleger u mee op een muzikale reis door de tijd.

Zes jaar geleden hoorde Wouter Marianne het Ave Maria zingen. Onder de indruk van haar warme altstem en muzikale overtuigingskracht maakte hij kennis. Ze besloten om samen te werken en begonnen in een klein theater in Zeist hun eerste programma: van Bach tot Brel. De bezoekers smulden ervan. Wat klein begon is uitgegroeid tot een tournee: Wouter en Marianne spelen het programma deze oktober op veertien locaties door heel Nederland.

Woensdagmiddag 18 oktober is Heino aan de beurt. U bent hartelijk welkom in de Nicolaaskerk. Bij een koffieconcert hoort natuurlijk koffie: die staat vanaf 14:00 uur voor u klaar.

Klokslag half 3 stappen Wouter en Marianne in hun muzikale tijdmachine en nemen u mee naar 1723 voor het eerste stuk van Bach. Via het werk van tien generaties componisten leveren ze u aan het einde van het concert gelukkig weer af in het heden.

In de 21ste eeuw zijn er handige computers uitgevonden, waarmee u thuis een ticket kunt reserveren via www.koffieconcerten.nl. Zo bent u verzekerd van een plek in de zaal. De entree is gratis (collecte na afloop).

Fotografie: Robert Cekov / Tekst: Tekstbureau Snoek

Door Redactie