Hanneke Koenjer (32) organiseert vanaf woensdag 5 september een mindfulnesstraining bij Yoga Raalte. “De vakantieperiode is vaak een periode waarin we even stil staan en daarmee op afstand komen van ons hectische leven. Mindfulness kan een steun in de rug zijn om je leven ook in de hectiek van alledag vanuit bewuste keuzes te leven…”

“Mindfulness is niet zweverig, een toverstokje, gebonden aan een religie, een therapie of een ‘quick fix’“

Een mindfulnesstraining, is dat wel wat voor mij? Hanneke is enthousiast: “Mindfulness heeft me geleerd vanuit aandacht te leven en bewust keuzes te maken. Voordat ik in aanraking kwam met mindfulness werkte ik aan mijn carrière, ging op reis en genoot van sport en vrienden. Ik had alles, maar toch miste er iets. Ik was veel bezig met alles wat er nog MOEST, zou kunnen gebeuren of gebeurd was. Ik deed veel leuke dingen, maar had het gevoel dat de tijd door m’n vingers glipte. Doordat mindfulness centraal staat in mijn leven ervaar ik meer balans en geniet ik meer. Dit wil ik graag aan anderen overbrengen.”

Een mindfulnesstraining direct na de zomer, waarom eigenlijk? “De vakantieperiode is vaak een moment van bezinning, waarin mensen goede voornemens maken die in de hectiek van alledag vaak weer vervliegen. Met mindfulness kun je jezelf trainen om dichtbij jezelf te blijven en bewust te worden van wat jou wel of niet helpt. Mindfulness traint je om sneller te herkennen wanneer je jezelf voorbij loopt, maar helpt je ook bewuster te genieten van geluk. Mijn training helpt je om het leven te leiden dat jij wilt leiden.”

“De golven in je leven kun je nu eenmaal niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen”

Mindfulnesstraining in Raalte
De training bestaat uit acht ochtenden en één stiltedag. Het wordt gegeven op woensdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur, bij Yoga Raalte (Deventerstraat 16a).  “Opgave voor een achtweekse training is misschien een grote stap als je nooit iets met mindfulness hebt gedaan. Daarom organiseer ik op 28 augustus een vrijblijvende kennismakingsavond bij Yoga Raalte. Hier kunnen mensen ervaren of de training iets voor hen is en of ze willen deelnemen.” 

Geïnteresseerd?
Meld je aan via hanneke_koenjer@hotmail.com | 06 54370282 of kom naar de vrijblijvende kennismakingsavond op dinsdagavond 28 augustus van 19.15 tot 20.30 uur bij Yoga Raalte.

 


 

Wie is Hanneke Koenjer?
Hanneke Koenjer (1986) komt oorspronkelijk uit Mariënheem en woont in Zwolle. Ze werkt als beleidsmedewerker in de Forensische Psychiatrie. Zoekende naar een balans tussen “hoofd” en “hart” is ze zich sinds 7 jaar gaan verdiepen in mindfulness, meditatie en yoga. Nadat ze zich 6 maanden in India had verdiept in yoga, geeft ze sinds enkele jaren Mindful Run trainingen en yoga op het azc. Sinds februari 2017 is zij mindfulnesstrainer in opleiding aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness te Nijmegen. 

Door Redactie