Op zaterdag 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats, waarbij ook de gemeente Raalte op waardige wijze de slachtoffers herdenkt. Herdenkingsbijeenkomsten worden gehouden in Raalte, Luttenberg en Heino.

Op 4 mei herdenken we alle mensen en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen, zowel in het Koninkrijk der Nederlanden als waar ook ter wereld. Er zijn meerdere herdenkingsbijeenkomsten die bijgewoond kunnen worden.

Raalte

Om 16:00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats Westdorp. De ceremoniemeester leidt de bijeenkomst in, gevolgd door twee minuten stilte. Burgemeester Hofland houdt een toespraak en legt namens de gemeente Raalte een krans. Ook leggen de Raalter Veteranen een krans.

Om 19:30 uur is er een herdenkingsbijeenkomst bij het Indië-Nieuw Guinea monument. Na de twee minuten stilte worden kransen gelegd en draagt de jeugdburgemeester een gedicht voor. Meer informatie over herdenkingsbijeenkomsten is te vinden op de website van de gemeente Raalte.

Luttenberg

De herdenking in Luttenberg vindt plaats bij het oorlogsmonument aan de Blikweg, om 19:35 uur. Wethouder Gerria Toeter legt namens de gemeente Raalte bloemen en namens de Luttenbergse gemeenschap legt vrouwengroep SDOL bloemen. Voor het volledige programma, zie de website van de gemeente Raalte.

Heino

In Heino wordt om 18:30 uur een herdenking gehouden in de Nicolaaskerk. Bij het oorlogsmonument aan de Rozendaelseweg start de herdenking om 19:45 uur. Wethouder Ben Nijboer houdt een toespraak, gevolgd door kranslegging en defilé.

Door Redactie