Foto © Gerard Vrakking

Voor mensen met dementie of geheugenproblemen is er sinds kort een speciale zwemgroep in Zwembad Tijenraan. Iedere dinsdagochtend kan er – met of zonder begeleider – gezwommen worden. Zwemmen en bewegen in warm water is gezond, goed voor het lichaam en heeft een positieve uitwerking op het geheugen. Dat maakt zwemmen een goede activiteit voor mensen met geheugenproblemen

Plezier van zwemmen (weer) ervaren
Anja en haar moeder Giny (81 jaar, zie foto) genieten zichtbaar. “Toen ik hoorde dat deze zwemgroep in Tijenraan zou starten wist ik meteen dat dit iets voor mijn moeder was. Zij heeft altijd veel gezwommen en vroeger in het oude Tijenraan ook als vrijwilliger meegewerkt aan het zwemmen voor ouderen” vertelt Anja.

In heerlijk warm en ondiep water worden er, onder begeleiding van een instructeur, drie kwartier lang afwisselende oefeningen gedaan. Dit kan in een spelvorm, spierversterkend of ontspannend zijn, maar sluit altijd aan bij het niveau van de deelnemers.

Na afloop wordt er nog even nagepraat in het Sportcafé onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee.

Wanneer?
Iedere dinsdag van 9.30 tot 10.15 uur.

Gratis meedoen tot eind december
Geïnteresseerden kunnen tot eind december gratis meedoen! Aanmelden kan via www.sportbedrijfraalte.nl/zwemmenmetdementie, telefonisch (0572) 760 600 of per e-mail aan info@sportbedrijfraalte.nl.


Deelnemer Francis, 63 jaar
“Door het zwemmen ben ik soepeler en heb ik meer energie om wat te doen. Het is heef fijn om afleiding te hebben en zo je gedachten te verzetten. Lekker wat doen en ook ontspannen! Ik vind het echt een aanwinst”.


Zwemmen met dementie is ook geschikt voor mensen die geen zwemdiploma hebben of die minder goed kunnen zwemmen. Je kunt overal staan, er zijn drijfmiddelen én er is begeleiding in het water. Slecht ter been? De handige inlooptrap maakt het gemakkelijker om in het water te komen.


  voor iedereen in beweging!

 

Door Redactie