Stadswandeling Kampen

Zoals elk jaar organiseert Ccoba een serie culturele activiteiten in de Bibliotheek in Ommen. Het nieuwe programma is nu bekend.

Op dinsdag 12 september start het seizoen met een wandeling door Kampen. Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Meer dan 500 monumentale panden, bijzondere gevels en drie stadspoorten zijn de historische overblijfselen uit de gouden tijden van de stad.

Ontdek de geheimen van de stad tijdens de Stadswandeling op 12 september. In de kleine steegjes waan je je in de Middeleeuwen. Ondertussen wandel je langs bijzondere en culturele bezienswaardigheden zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis, de nog aanwezige stadspoorten en de ‘Fresco’s van de kleine middenstand’. Bij de Toeristische Info kun je een folder met daarin de route meenemen, maar je kunt de Hanzestadswandeling Kampen ook downloaden.

Kaartjes voor de stadswandeling zijn niet via de site van de bibliotheek te koop, maar alleen in de bibliotheek in Ommen. Reiskosten zijn niet inbegrepen.

Vanaf oktober tot en met maart is er elke tweede dinsdag van de maand een culturele avond. De thema’s variëren van muziek en schilderkunst tot architectuur, natuur en meer. De lezing van oktober wordt gehouden door Margaret Breukink en gaat over de tijd dat Vincent van Gogh in Drenthe verbleef.

In de Bibliotheek in Ommen is een gratis programmabrochure te verkrijgen. Het gehele programma is ook in te zien op www.bibliotheeksalland.nl/ccoba. Toegangskaarten kunnen online gereserveerd en afgerekend worden via de website van de Bibliotheek Salland of in de bibliotheek. Voor bibliotheekleden en Vrienden van Ccoba gelden gereduceerde tarieven.

Door Redactie