De inschrijving voor appartementen in de nieuwe woonlocatie de Koppels van InteraktContour in Zwolle is geopend. Naar verwachting betrekken de nieuwe bewoners hun appartement eind 2023. De 105 appartementen zijn bestemd voor 80 bestaande cliënten van InteraktContour.

Er is daarnaast plek voor 25 nieuwe cliënten. De organisatie, gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel, komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar wonen met zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking.

Steeds meer cliënten met een intensieve zorgvraag

Met de nieuwe grote woonlocatie wonen straks alle cliënten die intensieve 24-uurszorg nodig hebben in Zwolle en omgeving op één plek. Directeur Zorg van InteraktContour Marianne Velthuis geeft aan dat het heel belangrijk is om passende zorg te blijven bieden aan een groeiende groep cliënten. “Met de nieuwe woonlocatie de Koppels kan dat, ook met een steeds intensievere zorgvraag. En we hebben 25 extra appartementen gerealiseerd zodat mensen die nu geen gespecialiseerde 24-uurszorg kunnen krijgen, ook bij ons terecht kunnen.”

Expertise altijd dichtbij in je eigen appartement

Op de nieuwbouwlocatie aan de Zijpe 101 krijgen de cliënten straks 24 uur per dag de zorg en expertise die zij nodig hebben. De gloednieuwe appartementen zijn ruim en voldoen aan alle moderne eisen. Ook worden ze op maat uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Denk aan het op afstand openen en sluiten van de gordijnen, een tablet om te communiceren met de zorg of een sociale robot die je herinnert aan je afspraken. Voor de toekomstige bewoners is er – voor wie wil – ook de mogelijkheid om samen koffie te drinken, de maaltijd te nuttigen of deel te nemen aan (dagbestedings-)activiteiten op de locatie. Hier lees je meer over de Koppels.

Inschrijving geopend en open dagen voor nieuwe cliënten

Geïnteresseerden die een indicatie hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) komen in aanmerking. Naar verwachting worden de appartementen eind 2023 betrokken. Medio 2023 zijn er waarschijnlijk al open dagen. Dan kan een kijkje worden genomen in een voorbeeldappartement. Aanmelden voor een eerste intake en óf voor de kijkdagen kan nu al via zorgbemiddeling@interaktContour.nl of telefonisch via 0341 – 25 57 76. Hier kunt u zich ook aanmelden voor updates over de Koppels.

Woonbegeleiders en zorgassistenten gezocht

De uitbreiding van de capaciteit in Zwolle betekent ook dat InteraktContour op zoek is naar een flink aantal nieuwe medewerkers, in het bijzonder woonbegeleiders en zorgassistenten. Geïnteresseerden kunnen nu al solliciteren via: www.werkenbijinteraktcontour.nl/zwolle. In afwachting van de oplevering van de Koppels kunnen de nieuwe collega’s aan de slag op de huidige locaties van InteraktContour in Zwolle, Kampen en Ommen.

Over InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten boeken we resultaten op het gebied van wonen, werken en leven. InteraktContour biedt gespecialiseerde behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.

Interakt Contour
tel. 0341 – 255777
www.interaktcontour.nl

Door Redactie