Al meer dan 60 jaar organiseert Europa Kinderhulp reizen voor kwetsbare kinderen uit Europa, waarbij ze enkele weken verblijven bij Nederlandse vakantiegezinnen. In Overijssel zoekt de stichting specifiek mensen die een kind uit Oekraïne willen uitnodigen voor een paar weken logeren.

Het doel van Europa Kinderhulp is om bijstand te verlenen aan kinderen in moeilijke omstandigheden, ongeacht nationaliteit, ras en levensbeschouwing.

Als vakantieouder kun je jarenlang hetzelfde kind uitnodigen, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Tijdens het verblijf draait het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Denk aan samen fietsen, knutselen of zwemmen; het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Iedereen kan vakantieouder worden, ongeacht gezinssituatie. Je kunt zelf aangeven uit welk land je een kind wilt uitnodigen en je voorkeur aangeven voor leeftijd en geslacht. Europa Kinderhulp streeft naar een goede match tussen kind en gezin.

Wil je vakantieouder worden? Meld je dan aan op de website van Europa Kinderhulp voor meer informatie en om je aan te melden.

Door Redactie