Zaterdag 2 april staat de derde editie van de fietstocht ‘Omloop van Salland’ op het programma. Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf Bierbrasserie De Zuiderbuur aan de Grotestraat 28 in Raalte. De finish ligt 78 km ‘verderop’ bij Café De Baron in Heino. De tocht is een samenwerking tussen CRT Raalte en FTC Heikera Heino.

De lente is het seizoen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Niet zelden zijn de kasseien de scherprechters in deze befaamde eendaagse ritten. In Salland kennen we deze kasseienritten niet, maar klinkerwegen hebben we wel!

Met de Omloop van Salland, onze gezamenlijke openingskoers van het seizoen, kan iedereen iets van de sfeer van die klassiekers opsnuiven. De tocht wordt sinds 2018 gehouden, maar kon in 2020 en 2021 niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen. Net als de voorgaande edities kent deze tocht een open inschrijving: iedereen kan zelfstandig of in groepjes de route fietsen.

Klinkerwegen
De route is 78 km lang, bepijld (en als GPS-routes beschikbaar) en voert voor zo’n 30 km over klinkerwegen, waaronder De Steege en Hellendoornseweg in Mariënheem, Terborgweg in Luttenberg, Brandweg in Lemelerberg, Haarweg en Twentseweg in Heino, Molenhoekweg in Hoonhorst en Rietbergweg in Wijhe.

Ook de Lierderholthuisweg, Hagenvoorde en Het Nijenhuis onder Wijhe ontbreken natuurlijk niet. Omdat de verbindende wegen normaal verharde (asfalt)wegen zijn, is de tocht voor alle fietsen toegankelijk.

Doe mee!
CRT Raalte en FTC Heikera zorgen voor een sfeervolle ambiance. Start- en finishlocatie worden in Vlaamse sferen gebracht. De klinkerstroken worden met naam, classificatie en lengte aangekondigd. Heb je Strava, dan kun je op twee hobbelige wegen je krachten meten met andere deelnemers.

Bij de finish zorgt Café De B(aron) in Heino dat er een welverdiend (evt. alcoholvrij) Belgisch biertje klaarstaat. Deelname kost € 6,50 voor NTFU-leden en € 7,50 voor niet-leden. Parkeergelegenheid is aan de Domineeskamp, hoek Westdorplaan/Lifgerusstraat. Meer informatie: leonleferink@gmail.com, t 06 15 32 94 17.

Door Redactie