Oogvereniging Overijssel organiseert op 12 april een Oogdag voor mensen met een visuele beperking of oogaandoening in Ontmoetingscentrum Wierden, Spoorstraat 7. Vol met interessante lezingen, workshops en een informatiemarkt!

Mensen met een oogaandoening of oogziekte komen er in contact met gelijkgestemden en kunnen ervaringen uitwisselen. Het thema is verjongen, vernieuwen en laten zien dat je ook met een visuele beperking meer kunt dan je denkt!

Interactieve workshops

Het organiserende team heeft ervoor gekozen zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking uit Overijssel een podium te bieden om te laten zien wat er allemaal mogelijk is ook als je minder ziet. Bezoekers van de Oogdag Overijssel hebben keuze uit uiteenlopende lezingen en workshops als:

  • Salsadansen of een Djembé muziekworkshop
  • Vragenuur met een optometrist of een lezing over Hoge Myopie
  • Escaperoom in het donker of een Prikkel je zintuigenspel
  • Klankschalen; of mindfulness
  • Omgaan met het verlies van zicht
  • Sporten met een visuele beperking; of tuinieren als je minder ziet.

Informatiemarkt

Buiten de workshops om kunnen bezoekers informatie ophalen op de informatiemarkt. Hier staan verschillende standhouders met informatie over hulpmiddelen, zorgdiensten, sport en spel, lezen met een visuele beperking en het gebruiken van ICT in je voordeel als je niet (goed) ziet.

Gezelligheid en onderling contact

Er is volop mogelijkheid om in contact te komen met mensen om ervaringen uit te wisselen over het leven met een visuele beperking. Het programma wordt geopend door Andries Heidema (Commissaris van de Koning voor Overijssel) en feestelijk afgesloten door klarinettist André Kerver (zelf slechtziend) en een pianist.

Meer informatie of aanmelden? 

Wil je bij deze gezellige en informatieve Oogdag Overijssel aanwezig zijn? Of zoek je meer informatie? Bezoek dan de website van de Oogvereniging: www.oogvereniging.nl/oogdagoverijssel.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, Steunstichting Oogvereniging Twente/Oost Gelderland en de Oogvereniging Overijssel.

 

Door Redactie