Ontdekkingstochten voor (groot)ouders en (klein) kinderen op de Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap.

In de vakantieperiode zijn er meerdere activiteiten voor (groot)ouders en (klein)kinderen.

Vrijdag 4 augustus gaat een natuurgids op zoek naar sporen uit de ijstijden. Ga je mee? Er valt zoveel te ontdekken aan en te doen met de stenen en het zand van de Sallandse heuvelrug. Waren het nu de ijstijden en de mens die het landschap gevormd hebben of liep er toch ooit een reus uit Pruisen door Nederland?

In het bos en op de heide wonen heel veel dieren. De meeste dieren leven op en in de bodem. Ga je dinsdag 8 augustus mee op bezoek bij de onderburen? Een wondere wereld van kriebels en kruipers gaat voor je open!

Natuurlijk blijft een rondje door het speelbos of een bezoek aan het kabouterbos ook een belevenis. Graag tot ziens bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Door Redactie