Als bestuur van Uitvaartvereniging De Laatste Eer nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 26 mei a.s. tussen 11.00 en 15.00 uur ons prachtige Afscheidshuus aan de Haarstraat te komen bezichtigen. 

Na de grondige verbouwing die in 2014 heeft plaatsgevonden, hebben we in het Afscheidshuus de beschikking over 2 familiekamers waar nabestaanden in alle rust en beslotenheid afscheid kunnen nemen van een overledene. De nabestaanden krijgen dan een sleutel waarmee ze 24 uur per dag toegang hebben tot één van de twee familiekamers.

Het Afscheidshuus is tevens een prima plek voor de condoleance. Er is een moderne ruimte beschikbaar voor een ceremonie en eventueel een koffietafel na afloop van de uitvaart. Wij zijn er trots op dat we deze faciliteiten kunnen bieden aan de inwoners van Heino en omgeving.

Iedereen zal op een gegeven moment te maken krijgen met het overlijden van dierbaren. Dan komen er opeens allerlei vragen op u af. Wordt het een begrafenis of een crematie? Welke kist moet het worden? Waar wordt de overledene opgebaard? Welke tekst moet er op de kaart? Het is fijn om bij deze keuzes te worden ondersteund door een uitvaartleider die u veel zorgen uit handen neemt en u helpt bij het nemen van al deze beslissingen. Wanneer u een uitvaart laat verzorgen door De Laatste Eer, dan wordt u ondersteund door een uitvaartleider met kennis van zaken en kennis van de lokale gebruiken. Een uitvaartleider die daarnaast ook de taal van deze streek spreekt.

Het open huis dat we na de verbouwing in 2014 hebben georganiseerd werd druk bezocht. Ondertussen hebben veel mensen een deel van het Afscheidshuus inmiddels van binnen gezien tijdens bijvoorbeeld een condoleance. Wij willen u tijdens het Open Huus op 26 mei graag de verschillende ruimtes in ons gebouw tonen, maar daarnaast willen we u laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van afscheid nemen en de uitvaart.

Er zijn diverse bedrijven en mensen bereid gevonden om u op deze dag te informeren. Zo zal er bijvoorbeeld een ritueelbegeleidster zijn en iemand die u kan informeren over thanatopraxie (lichte balseming). Ook zal er aandacht zijn voor de verwerking van as in sieraden, de verschillende mogelijkheden op het gebied van kisten en de mogelijkheid om begraven te worden op een natuurbegraafplaats. Een steenhouwer zal tonen wat er allemaal kan op het gebied van grafstenen.

U zou het wellicht niet verwachten, maar zelfs feestwinkel De Goede Keus zal aanwezig zijn om te laten zien wat zij onder droevige omstandigheden voor u kunnen betekenen. Op deze wijze kunt u ervaren wat er allemaal komt kijken bij de laatste verzorging en afscheid van een overledene.

Ook de notaris is bereid gevonden om u te informeren over bijvoorbeeld testamenten en erfrecht.

Onze uitvaartleider is deze dag aanwezig om u op een laagdrempelige wijze te informeren over de hedendaagse mogelijkheden. Zo bestaat de mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek aan te gaan met de uitvaartleider om uw wensen ten aanzien van uw uitvaart te bespreken en vast te leggen.

Bovengenoemde opsomming is zeker niet volledig maar hopelijk voor u al voldoende aanleiding om 26 mei een bezoekje te brengen aan het Afscheidshuus.

Graag tot ziens. De koffie staat voor u klaar! Voor meer informatie over de vereniging zie

www.dleheino.nl.

De Haarstraat 18

8141 EX Heino

t: 0572 – 39 31 60

t: 0572 – 39 19 99 (bij overlijden)

e: info@dleheino.nl

i: www.dleheino.nl

Door Redactie