In de periode van 14 t/m 18 november 2022 vindt er een militaire oefening plaats. De oefening speelt zich af in het gebied tussen: Olst-Wijhe, Raalte, Hellendoorn, Wierden, Almelo, Deventer, Lochem, Hof van Twente, Zutphen, Bronckhorst en Berkelland. De oefening start dagelijkst vanaf het militair oefenterrein ’t Groote Veld of Gorsselse Heide.

De Eenheid 11 Genie Compagnie oefent in het donker, waarbij zij hun groep verkenners (ca. 25 deelnemers), tactische verplaatsingen laat oefenen. Zij maken hierbij gebruik van vier voertuigen. Tijdens de verplaatsingen worden bruggen, routes en terreindelen verkend. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van. De militairen zijn bewapend. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Bij de oefening maken de militairen in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden, dan wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Verder wordt er alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie