Alle medewerkers van KokkieBikes zijn fietsfanaten. “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van fietsen. En dat kan op een racefiets, mountainbike, maar ook op een gravelfiets of E-bike.”, zegt Vincent Kok. Samen met Judith Hulsman en een team van enthousiaste wielerliefhebbers runt hij de Lemelerveldse onderneming.

De leasefiets is aan een opmars bezig

Een (al dan niet elektrische) fiets van de zaak? Dat is niet ongewoon meer. “In Duitsland en België heeft het al een grote vlucht genomen”, weet Vincent. “Nederland blijft daarin niet achter, ook hier wordt het almaar populairder. Aanvankelijk boden vooral grote bedrijven hun medewerkers de mogelijkheid om fietsen te leasen via de werkgever, maar ook kleinere organisaties zien de voordelen voor hun medewerkers. Als werkgever laat je zien dat je waarde hecht aan fit en vitaal personeel en daarnaast oog hebt voor duurzaamheid. Voor medewerkers zijn de voordelen ook talloos. Niet langer je werkdag beginnen in de file of in een overvolle bus of trein, maar heerlijk met een fris hoofd op je werk verschijnen. En over het onderhoud van je fiets heb je geen zorgen, want dat komt ten koste van de leasemaatschappij. Kortom: de leasefiets is voor zowel werkgever als werknemer een mooie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.”

Leasefiets; ook voor privé gebruik inzetbaar

De leasefiets van de zaak mag je natuurlijk inzetten voor woon-werkverkeer. Maar ook het leasen van een racefiets of mountainbike behoort tot de mogelijkheden, want de fiets mag privé ingezet worden.

Als medewerker betaal je het leasebedrag maandelijks via de salarisstrook, waarbij je je bruto loon als netto loon inzet. Sommige werkgevers dragen daarnaast ook nog een gedeelte bij, waardoor het nog aantrekkelijker wordt.

Zoals gezegd worden onderhoud en verzekering nagenoeg in zijn geheel betaald vanuit de leasemaatschappij. Geen onverwachte kosten dus. En na afloop van de leasetermijn hoef je niet direct afscheid te nemen van de fiets. Als berijder heb je namelijk als eerste recht van koop en kun je voor een zeer aantrekkelijk bedrag eigenaar worden.

Op dit moment is KokkieBikes aangesloten bij de leasemaatschappijen Lease-a-Bike en Hellorider en zijn er vergaande gesprekken met andere maatschappijen.

Werkgever of werknemer: KokkieBikes helpt je graag op weg
Of je nu werkgever of werknemer bent. KokkieBikes helpt je graag op weg en kan ondersteuning bieden bij het opzetten van een leaseplan. Schroom niet en neem gerust contact op.

KokkieBikes ademt passie

De passie van KokkieBikes gaat verder dan het verkopen van het rijwiel die de klant heeft uitgekozen. “Ons credo is ‘net een tandje beter’ en daarin gaan we ver. Samen met de klant bepalen we welke fiets het best past bij iemands wensen en, niet te vergeten, budget. We nemen de tijd voor iedereen, het maakt voor ons niet uit of je een doorgewinterde fietser bent of binnenkomt voor je eerste fiets. Het belangrijkste is dat de fiets past en dat je er goed opzit.” aldus Judith. “Je moet eigenlijk iedere keer als je je fiets ziet staan, blij worden en zin krijgen om te gaan fietsen.”

“Maar we kunnen verder gaan. Veel van onze merken bieden de mogelijkheid om je fiets volledig te customizen. Je mag je fiets zelf inkleuren, de afmontage, display en/of accu capaciteit bepalen, noem maar op”, gaat Judith verder.

KokkieBikes heeft niet alleen fietsen, maar ook een groot assortiment fietskleding, helmen, schoenen en andere accessoires. “Gelukkig zien we steeds meer mensen die een helm dragen op de E-bike. Dat is echt een heel goede ontwikkeling, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo’n fietshelm kan echt het verschil maken hoe je het er vanaf brengt na een valpartij.”

Ga mee op KokkieBikes X-perience

De service van KokkieBikes gaat verder dan alleen verkoop. “Een fiets kopen is één, maar er op rijden, daar gaat het om. Daarom organiseren we ook fietsclinics en zelfs fietsreizen. In maart is de derde KokkieBikes X-perience gepland. Een lang weekend geheel verzorgd fietsen in Zuid-Limburg met mountainbike of gravelbike. Heerlijk met gelijkgestemde fietsliefhebbers in een ongedwongen sfeer kilometers maken in een fraai landschap en uiteraard met veel gezelligheid.” Op vrijdag 24 maart vertrekt een groep voor een driedaags verblijf in Zuid-Limburg, met de Wijlre als uitvalsbasis. Aanhaken kan nog, meer informatie staat op de website van KokkieBikes.

Laat je persoonlijke trainingsschema’s maken

Wil je echt ergens voor trainen? Ook dan helpt KokkieBikes je graag. Met KokkieBikes Program krijg je persoonlijke begeleiding op weg naar bijvoorbeeld Le Marmotte, Alpe DuZes of Bartje 200? KokkieBikes heeft met Matijs Jansen een kenner in huis, die je graag helpt om je persoonlijke doelen te behalen.

Ontwerp je eigen fietskleding

Met je fietsmaten je eigen fietskleding? Hoe leuk is dat! In nauwe samenwerking met KokkieBikes wordt een ontwerp gemaakt voor jullie eigen unieke kleding. In de kleuren en het design dat past bij jullie fietsgroep.

Je fiets optimaal afgesteld met PRO Bikefitting

Het uitgangspunt is dat elke fiets op maat wordt geleverd, maar ook daarin kan het nog verfijnder en nauwkeuriger. Voor een optimale positie op de fiets ontwikkelde KokkieBikes het zogeheten ‘PRO Bikefitting’, waarmee elke fiets precies wordt afgesteld met specialistische meetapparatuur. Het gaat veel verder dan alleen de zadelhoogte. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je kniehoek, de terugstand van je zadel, plaatsing van schoenplaatjes en hoogte van je stuur. Alles voor de optimale beleving, plezier in het fietsen en het voorkomen of wegnemen van lichamelijke klachten.

Kokkie Bikes

Kerkstraat 31a, Lemelerveld
Tel. 0572 – 373773
Whatsapp. 06 – 82278865
info@kokkiebikes.nl
www.kokkiebikes.nl

Door Redactie