Peesklachten zijn lichamelijke klachten die veelvoorkomend zijn. Vooral sporters komen vaak in de fysiotherapiepraktijk met deze klachten, maar ook bij gebruik in het algemeen dagelijks leven ontstaan deze klachten met enig regelmaat. Het kan lang duren voordat peesklachten weer verdwenen zijn. Een periode van zes maand of langer is meer regel dan uitzondering. Dit leidt tot niet of minder intensief kunnen beoefenen van de sport en in sommige gevallen ook tot problemen bij het uitvoeren van taken en handelingen op het werk met mogelijk ziekteverzuim als gevolg. 

Wegens de complexiteit van het herstel van deze klachten hebben Leon Kamphuis en Robert Pouwels de krachten gebundeld en openen zij in februari dit jaar een specialistische praktijk genaamd “Peesbehandeling” om peesklachten optimaal te behandelen. 

Leon Kamphuis is praktijkeigenaar van Fysio Bewust, een fysiotherapiepraktijk in Rijssen. Robert Pouwels is praktijkeigenaar van FysioFits met vestigingen in Heino, Raalte en Heeten. 

Samen beschikken ze over de kennis en expertise om peesklachten optimaal te behandelen. Ook onderzoeks- en behandelapparatuur die bij uitstek geschikt zijn om peesklachten te behandelen, zijn aanwezig binnen de praktijk: ”Peesbehandeling”. 

Om een pees optimaal te kunnen laten herstellen, moeten er voorwaarden voor herstel worden geschept. Denk hierbij aan het aanpassen van de belasting en het verbeteren van de belastbaarheid, optimaliseren van schoeisel, goede bewegelijkheid van spieren en gewrichten, goed lichaamsgewicht, juiste ergonomie op werk en trainingsschema’s op maat. 

Leon en Robert beschikken samen over de kennis die nodig is om zo optimaal mogelijk uw peesklachten te behandelen. Zo bieden ze fysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, dry needling, percutane electrolyse, shockwave therapie en echografie aan. Tevens werken ze samen met diëtisten om voeding te optimaliseren, bijvoorbeeld bij over- of ondergewicht en met podotherapeuten voor het juiste schoenadvies, ter verbetering van de houding en het looppatroon.  

Ook de echografie zorgt ervoor dat Peesbehandeling dé specialist is bij peesklachten. Het is een specialiteit waarvoor je normaal gesproken bent aangewezen op het ziekenhuis. ‘En daar kan je te maken krijgen met een lange wachtlijst’, zo vertelt Leon Kamphuis’. Met behulp van de echo kunnen we de vinger op de zere plek leggen. Is er van binnen wel of niet iets geïrriteerd of beschadigd? Met andere woorden: we kunnen beter herleiden wat de oorzaak van de klacht is en daardoor een beter behandeltraject opstellen’. 

Werkwijze
Binnen Peesbehandeling worden peesklachten behandeld die veelvoorkomend zijn. U kunt hierbij denken aan de volgende peesklachten:

  • Achillespees
  • Kniepees (jumpers knee)
  • Peesplaat onder de voet (hielspoor of plantaire fascialgie)
  • Elleboogpees (tenniselleboog & golferselleboog)
  • Schouderpees klachten 
  • Peesklachten aan de buitenzijde van uw bovenbeen (bekken)

Het eerste consult wordt gestart met een vragengesprek. Hierop volgt een uitgebreid bewegingsonderzoek, maar ook een echografisch onderzoek. Met echografie wordt de kwaliteit van het spier en peesweefsel in kaart gebracht en waar mogelijk wordt een diagnose vastgesteld. Met de informatie die uit het vragengesprek en het onderzoek wordt verkregen, bepalen ze het stadium van uw peesklacht. Afhankelijk hiervan worden er doelstellingen geformuleerd en een behandelprogramma op maat gemaakt. 

Locatie
“Peesbehandeling” is gevestigd in de sporthal te Heeten aan de Dorpsstraat 3. 

Op de eerste verdieping is de wachtruimte, behandelruimte en de uitgebreide trainingsruimte. Er is voldoende parkeermogelijkheid en een lift aanwezig. 

Contact
Wenst u meer informatie over de praktijk, onderzoekstechnieken en behandeling of wilt u een afspraak maken? Dat kan! U kunt ons bereiken door te bellen, Whatsappen, mailen of door het contactformulier op de website in te vullen.

Dorpsstraat 3, 8111 AA Heeten
06 8234 5700
info@peesbehandeling.nl
www.peesbehandeling.nl

Door Redactie