Als ouder kun je je zorgen maken over de ontwikkeling van je kind. Zeker als hij of zij moeite heeft met bepaalde vaardigheden of bijzonder gedrag vertoont. Je wilt graag dat je kind zich op zijn gemak voelt en begrepen wordt. Maar wat nu als dat in een grote groep niet lukt, bijvoorbeeld op een peuterspeelzaal of kinderdag verblijf? Daarvoor zijn wij er, PeuterPlus. 

Ieder kind is uniek
Geen enkel kind is hetzelfde of heeft dezelfde begeleiding nodig. Dit vinden wij als begeleiders juist zo leuk. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen en zich gehoord en gezien voelt? Het ene kind heeft wat extra begeleiding nodig bij de taal-spraak ontwikkeling, terwijl het andere kind meer moeite heeft met motorische of cognitieve vaardigheden. Door samen te werken met betrokken logopedisten, fysiotherapeuten en een orthopedagogen kunnen we goed in kaart brengen wat een kind nodig heeft en hoe we zijn ontwikkeling het beste kunnen stimuleren. 

Locatie
PeuterPlus is gevestigd op de mooie locatie Ivoor in Raalte. De landelijke omgeving, fijne groepsruimte en gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat een kind zich op zijn gemak kan voelen. Er is net als op de peuterspeelzaal aandacht voor ´gewone´ gezamenlijke activiteiten; zoals een kring, samen eten en drinken, buiten spelen. 

Wat ons ´bijzonder´ maakt is dat we ieder kind in zijn eigen unieke ontwikkeling willen stimuleren en juist dat zetje geven wat het kind nodig heeft om door te kunnen stromen naar een fijne vervolgplek. 

Bij PeuterPlus wordt er in een kleine groep (max. 7 kinderen), extra ontwikkelingsstimulering geboden. Hierdoor kan er genoeg aandacht besteed worden aan activiteiten met de hele groep, maar juist ook aan individuele activiteiten.

Uiteindelijk is het doel dat de kinderen, met de leeftijd van 4 jaar, doorstromen naar school. 

Samen met ouders en het team van PeuterPlus wordt er gekeken of een kind daar klaar voor is. Kinderen van PeuterPlus stromen uit naar verschillende vormen van onderwijs. Regelmatig gaat een kind naar regulier onderwijs, maar als blijkt dat een kind meer ondersteuning nodig heeft, kan er ook geadviseerd worden om naar speciaal (basis)onderwijs te gaan.

Wil je meer weten over wat we bieden bij PeuterPlus? Bel ons gerust voor meer informatie. 

PeuterPlus
Raarhoeksweg 34 B
8102 SZ Raalte
Tel: 06 – 22 28 97 20
E-mail: peuterplus@deparabool.nl 

Door Redactie