HEINO – Op zaterdag 11 november staat de jaarlijkse Prinswisseling van de Heinose carnavalsvereniging de Sökkestoppers op het programma. De verantwoordelijke prinswisselingscommissie heeft dit jaar weer alle registers opengetrokken om enige reuring in de Gemeente Raalte te veroorzaken. Zelfs de politie is er druk mee geweest en de commissie heeft haar excuus gemaakt.

De ‘KLUIS’ heeft de nieuwe prins en de politie behoorlijk tijd en energie gekost. Zal de ‘KLUIS’ haar geheim tijdens de Prinswisseling vrij geven? Carnavalsvereniging de Sökkestoppers nodigt inwoners van de Gemeente uit om bij de bekendmaking van de nieuwe prins aanwezig te zijn. Net als voorgaande jaren zal de prinswisseling plaatsvinden in de residentie van de Sökkestoppers bij Ne9eN te Heino.

Prinswisseling De Gäagies

Rond de klok van 19:00 uur gaat de zaal open en zijn alle kinderen uit de gemeente van harte welkom om de jeugdprinswisseling bij te wonen. We nemen afscheid van prins Tobie, adjudant Brent en president Stijn. Daarna verwelkomen we de nieuwe leden van de Gäagies en natuurlijk de nieuwe Prins(es)! Uiteraard zullen onze Ministars en Dansmariekes weer mooie dansoptredens laten zien.

Tijdens deze reuze gezellige vooravond laat de carnaval-vierende jeugd, muzikaal opgezweept door een DJ en natuurlijk zal de polonaise niet ontbreken!

Neem je familie, vriendjes en vriendinnetjes mee, want je wilt toch ook weten wie de nieuwe Prins of Prinses van de Gaägies wordt? Bovendien is de entree gratis!

Prinswisseling de Sökkestoppers

Wie is de nieuwe prins, wie zijn zijn handlangers, wat zit er in de kluis? Alles gaat duidelijk worden tijdens de altijd gezellige Prinswisseling. Natuurlijk zullen ook tijdens de Prinswisseling de dansgroepen van de Sökkestoppers hun kunsten op het podium vertonen en het publiek wederom laten zien welke vorderingen ze het afgelopen jaar hebben gemaakt.

Alvorens de nieuwe Hoogheid der Sökkestoppers bekend wordt gemaakt, moeten natuurlijk eerst Prins Bram en Adjudant Rutger worden afgevoerd. Door wie dit zal gebeuren, blijft nog even geheim. Het afscheid van de huidige roerganger en zijn meesterknecht is de opmaat voor de Prinswisselingsact en het geheim van de ‘KLUIS’. Is deze ‘KLUIS’ een link naar de nieuwe Hoogheid of één van de vele afleidingsmanoeuvres?

Rond de klok van 23:00 uur wordt bekend welke Hoogheid het komende carnavalsjaar aan het roer mag staan van de Sökkestoppers uit Heino.

Door Redactie