Overijssel als logistieke hotspot van Europa! Dat is waar het om draait op Transport Logistic beurs in München. De provincie Overijssel wil haar logistieke positie versterken en verduurzamen en haar logistieke ondernemers en netwerken beter op de kaart zetten. Om invulling te geven aan deze ambitie is internationale profilering belangrijk. Daarom gaan het samenwerkingsverband Logistics Overijssel, Port of Zwolle, Port of Twente, Port of Deventer en OostNL gezamenlijk naar deze wereldwijde beurs op het gebied van transport en logistiek.

De wens van alle partijen was om, net als in 2019, een groot Nederlands paviljoen neer te zetten. Om dit vorm te geven klopten de drie logistieke hotspots, OostNL en Logistics Overijssel weer aan bij NDL (Nederland Distributieland). Ook Port of Amsterdam en Port of Moerdijk sloten zich als hoofdsponsor aan bij het ‘oranje paviljoen’.

Met deze gezamenlijke stand, ‘Netherlands pavilion’ en de slogan ‘Adding value to your supply chain’ wordt de sterke logistieke positie van Nederland benadrukt. De deelname aan deze beurs heeft als doel om nieuwe contacten op te doen in de internationale logistieke en verladende wereld. Daarnaast hebben logistieke ondernemers en partijen de mogelijkheid om te participeren in deze stand om de stand als uitvalsbasis te gebruiken voor het ontvangen van hun relaties en bestuurders. Maar liefst 38 andere partijen maken hier gebruik van en gaan als deelnemer mee naar de beurs.

NL Drinks Network reception

De Transport Logistic in Munchen is dé plek waar belangrijke spelers binnen de wereldwijde transport en logistiek samenkomen, om zo een wereldwijde samenwerking te bevorderen, binnen een sterk groeiende en veranderende markt. De beurs vindt van 9 t/m 12 mei 2023 plaats in München en trekt rond de 100.000 bezoekers en zo’n 2.500 exposanten.

Gedurende de vier beursdagen vinden er veel activiteiten in en bij het paviljoen plaats. Workshops, NL Drinks Network Reception, een barista die de lekkerste koffie schenkt. Kortom een bezoek meer dan waard. De NL Drinks Network Reception is op woensdag 10 mei van 15.00 – 17.00 uur. U bent van harte welkom op het ‘Netherlands Pavilion’ (B2.309/410).

Nederland als logistieke toegangspoort voor Europa

Nederland is een belangrijke logistieke poort dat wereldwijde markten met elkaar verbindt. Port of Rotterdam, Port of Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol zijn toonaangevende voorbeelden hiervan. Vanuit deze logistieke hubs zijn alle belangrijke industriële en economische centra in West-Europa binnen 24 uur te bereiken. De sterke logistieke positie van Overijssel speelt een belangrijke rol binnen dit geheel. De drie ports (Zwolle, Twente en Deventer) liggen zeer gunstig op de North Sea Baltic Corridor: de handelsroute tussen de zeehavens van Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Bremen, Hamburg, Oost-Europa, Scandinavië en de Baltische Staten.

Logistics Overijssel

De provincie Overijssel, het logistieke bedrijfsleven, kennisinstellingen, brancheorganisaties en de drie Overijsselse Ports werken samen binnen het ondernemersgedreven samenwerkingsverband Logistics Overijssel. Belangrijke thema’s van dit programma zijn: het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio; innovatie en verduurzaming van goederenvervoer en logistiek; het stimuleren van vervoer via water; een vitale logistieke arbeidsmarkt en (internationale) profilering.

Meer informatie kun je vinden op: https://www.netherlands-pavilion.nl/

Bron: provincie Overijssel

Door Redactie