Om de twee jaar voert antidiscriminatievoorziening Vizier in samenwerking met de Radboud Universiteit (dr. Niels Spierings) een provincie-breed onderzoek uit naar het welzijn van LHBTIQA+’ers in Gelderland en Overijssel. Dit onderzoek wordt in opdracht van Regenboogprovincies Gelderland en Overijssel uitgevoerd.

Voor het onderzoek is een vragenlijst ontworpen op basis van wetenschappelijke inzichten. In de vragenlijst staan vragen zoals: waar voel jij je veilig en waar niet? Is er ruimte voor jouw identiteit in jouw omgeving, religie of sport? Wat kan er in jouw stad of dorp beter georganiseerd worden voor de regenbooggemeenschap? Uit het vorige onderzoek (2021) bleek onder andere dat dertig procent van de LHBTIQA+’ers zich soms tot vaak onveilig voelden op straat. In het onderzoek van 2021 waren er relatief weinig respondenten afkomstig uit gemeente Raalte. Vandaar de oproep: LHBTIQA+’ers uit Raalte, geef je mening en vul de enquête in!

De resultaten van dit onderzoek geven de provincies, de gemeenten en de belangenorganisaties handvatten en richting om in te spelen op de ondersteuningsbehoefte bij mensen uit de LHBTIQA+-gemeenschap. Met behulp van de antwoorden uit de vragenlijst kunnen ze zien wat er veranderd is, wat er goed gaat en wat er nog beter kan. Het invullen van de vragenlijst kan tot 10 maart en duurt gemiddeld 10 minuten. Respondenten maken kans op één van de 25 cadeaubonnen ter waarde van €50.

Via deze website kom je bij de vragenlijst: https://vizieroost.nl/onderzoek/lhbtiqa-ervaring/

Hoe meer respondenten, hoe beter!

Hoe meer LHBTIQA+’ers uit Gelderland en Overijssel nu meedoen, des te beter krijgen we zicht op hoe het staat met de acceptatie en veiligheid. Bij een diverse groep deelnemers kunnen we inzoomen op ervaringen en wensen van subgroepen binnen de LHBTIQA+-gemeenschap. Daarnaast verschaft een diverse groep deelnemers ook informatie over ervaringen en wensen uit kleinere gemeenten van de provincies. Dus: hoe meer mensen deelnemen en hoe diverser de groep, hoe groter de impact van het onderzoek zal zijn.

 

Door Redactie