Drie dagen proeven, beleven en genieten!

Je komt ze echt tegen: bezoekers van proeverijfestival Raalte In de Smaak die drie dagen lang over het festivalterrein lopen. “We willen echt alles proberen”, is dan de verklaring die je te horen krijgt.

Tja, dan heb je inderdaad meerdere dagen nodig. Het mooie is echter dat je niet een fortuin nodig hebt om meerdere keren ‘uit eten’ te gaan. Voor een klein bedrag kun je bij de deelnemende restaurants al meerdere kleine voor-, hoofd- en nagerechten uitproberen. De organisatie heeft namelijk een maximumprijs ingesteld van vier muntjes en dat staat gelijk aan een bedrag van €5,-. “Daarmee geef je iedereen de gelegenheid bij meerdere restaurants iets te proberen”, vertelt voorzitter Peter Walter.

De Herenhof: een schot in de roos
Vorig jaar, tijdens de derde editie van het proeverijfestival, streek de organisatie voor het eerst neer op de Herenhof. Helaas werkten de weergoden nog niet helemaal mee, maar toch is de conclusie gerechtvaardigd dat het een uitstekende plek is voor Raalte In de Smaak.

Een overzichtelijk terrein, alleen achtergrond muziek en één centrale bar; dat zijn de ingrediënten waarmee de organisatie verder kan. De belangrijkste verandering voor 2018 is dat er vooral gekeken is naar meer ruimte in de looppaden.

Raalte In de Smaak heeft regionale aantrekkingskracht
Is het nu nodig om twee weken na Stöppelhaene alweer een dergelijk festival te houden? Dat vroeg Raalte en omgeving zich af toen in 2015 de eerste editie van Raalte In de Smaak werd aangekondigd. Anno 2018 haalt niemand het meer in zijn hoofd om deze vraag te stellen.

Een beter bewijs dat Raalte In de Smaak in het eerste volle weekend van september bestaansrecht heeft is er niet. Raalte, de buurtdorpen en steeds meer bezoekers uit de regio weten de weg naar het proeverijfestival te vinden. Dat komt vooral door de deelnemende horecabedrijven die drie dagen lang de kans krijgen te bewijzen dat je echt niet ver van huis hoeft om lekker te eten.

Dit jaar komen de deelnemers uit Raalte (Nostalgie Roalte, Taveerne Tivoli en Bekedam Food & Events), Mariënheem (de Bagatelle), Heino (Buuffie’s Proeflokaal en Buuffie’s IJssalon), Heeten (Zaal Restaurant Reimink Heeten en Brasserie Dertien), Schalkhaar (Eten bij Pa & Ma) en Bathmen (Boode in Bathmen).

Muntjesactie moet leiden tot extra bezoekers
De organisatie van Raalte In de Smaak heeft het initiatief genomen om tijdens de vierde editie alle oude munten (2015, 2016 en 2017) in te nemen en hiervoor munten van 2018 terug te geven. Ieder jaar is weliswaar de mogelijkheid geboden om de munten (Smaakmakers) van dat jaar in te wisselen, maar het blijkt dat veel bezoekers toch huiswaarts keerden met een aantal munten in de broekzak.

Tijdens de volgende editie hopen ze deze dan weer te kunnen inleveren, maar dan komen ze er achter dat er nieuwe Smaakmakers in omloop zijn. Vorig jaar leidde dat bij enkele bezoekers tot onvrede en dat wil de organisatie in 2018 zien te voorkomen.

“Het is belangrijk dat onze festivalgangers met een goed gevoel naar de vierde editie komen”, aldus voorzitter Peter Walter, die benadrukt dat vanaf 2018 muntjes in omloop komen met de vermelding van een jaartal. Deze kunnen dan tot en met het eind van het festival worden omgewisseld voor cash.

Openingstijden Raalte In de Smaak
Vrijdag 7 september 16.00 – 22.00 uur
Zaterdag 8 september 13.00 – 22.00 uur
Zondag 9 september 13.00 – 19.00 uur

Meer informatie: indesmaakraalte.nl
Volg ons ook op Facebook.

Door Redactie