Familiebedrijf gunt iedereen een kijkje achter de schermen

De regio Salland is gezegend met allerlei prachtige bedrijven. Van klein tot groot en actief in de meest uiteenlopende sectoren. Waarschijnlijk heeft iedereen bij minimaal één onderneming wel eens de wens geuit dat je graag wat meer te weten wilt komen van dat bedrijf en de bedrijfsvoering. Vaak blijft het daarbij, maar soms krijg je de kans om tot ver achter de bedrijfspoort een kijkje te nemen. Zoals op zaterdag 6 april bij Roelofs Lemelerveld.

Dat doen ze bij dit familiebedrijf ook echt niet ieder jaar. Het jaar 2024 is echter een bijzonder jaar voor Roelofs Lemelerveld, want ze bestaan 75 jaar en dat mag worden gevierd. Dat gebeurt zeker intern, want eigenaren Bert en René Roelofs weten heel goed dat ze veel te danken hebben aan de (trouwe) vakmensen. Dat zijn er momenteel een stuk of 25. “Zij zijn ons visitekaartje!”, is de krachtige samenvatting.

75 jaar an ’t werk

De mijlpaal van driekwart eeuw is toch ook een mooie aanleiding om iedereen uit te nodigen en het bedrijf beter te leren kennen. Dat gaat van willekeurige bezoekers tot familieleden van de medewerkers, van klanten tot potentiële werknemers en van ondernemers tot organisaties en verenigingen die door Roelofs Lemelerveld worden gesteund.

“Het is zeker de moeite waard om te komen. Er zijn activiteiten voor jong en oud en natuurlijk is er gedacht aan de inwendige mens”, aldus de gebroeders die vooral ook aandacht vragen voor de demonstraties. “Gedurende de dag is er continu van alles te zien. We zijn trots op ons machinepark en onze medewerkers en die smelten deze dag heel mooi samen. Niet voor niets hebben we voor het thema ’75 jaar an ’t werk’ gekozen. Ja, op z’n Sallands!”, lachen beide heren.

Toekomstbestendig

De trots is gerechtvaardigd, want in een periode van 75 jaar is Roelofs Lemelerveld uitgegroeid tot een naam in deze regio en ver daarbuiten. Met een knipoog naar één van de pijlers (sportvelden) kunnen we gerust stellen dat het bedrijf op eredivisieniveau acteert. En dat doen ze niet alleen in de sportsector, maar ook in grondwerk, loonwerk, infra en groen.

“Dat zorgt voor continuïteit en de medewerkers zijn op meerdere fronten actief. Die afwisseling, daar zijn ze heel blij mee. Dat is dus ook een mooie uitdaging voor toekomstige vaklieden die we hier samen met het regionale praktijkonderwijs opleiden. Niet alleen in de dagelijkse praktijk, maar ook in het opleidingslokaal dat we hier intern hebben gecreëerd”, maken Bert en René al een knipoog naar de volgende 25 jaar. “Jaaaa! Toekomstbestendigheid is een thema dat hier eigenlijk altijd op de agenda staat.”

De open dag van Roelofs Lemelerveld vindt plaats op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur. De locatie is het bedrijfsterrein aan de Statumweg 4a in Lemelerveld. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

 

Door Redactie