Vanaf 7 oktober tot eind december organiseert de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ de tentoonstelling ‘Rondom Heino daar zit muziek in 1922 – 2022’. De tentoonstellingscommissie heeft behoefte aan meer informatie en materiaal over muziek en musici uit de voormalige gemeente Heino. Daarnaast wordt ruimte geboden voor het organiseren van live optredens in Theater Podium Heino. Een mooie samenkomst van heden en verleden in muzikaal Heino en omstreken.

Het zangkoor Heino Vocaal en de Muziekvereniging Salland bestaan 100 jaar. Muziekvereniging Ons Genoegen bestaat 95 jaar en op 7 en 8 oktober vindt de 10e editie plaats van de muziekestafette. Voldoende redenen voor ‘Omheining’ om over deze muzikale activiteiten een tentoonstelling in te richten. 

Wie helpt ‘Omheining’ aan foto’s, instrumenten, geluidsopnamen, lp’s, cassettebandjes, films en video’s om tentoon te stellen? Herinneringsalbums, programmaboekjes, bladmuziek, zangbundels, uniformen en vaandels zijn eveneens welkom. Natuurlijk wordt met zorg met de geleende materialen omgegaan.

Op een aantal zaterdagen in oktober, november en december  krijgen startende individuele artiesten en groepen de mogelijkheid om live op te treden in Theater Podium. Combinaties van muziek en dans zijn ook mogelijk. Belangstelling? Laat het ‘Omheining’ weten.

Neem voor het leveren van informatie, het uitlenen van materialen en de mogelijkheden voor een optreden contact op via de mail: info@omheino.nl

Door Redactie