De raad van toezicht van het HOFtheater heeft Roswyde Brugman (weer) benoemd als directeur-bestuurder van het HOFtheater per 01 december. Burgman heeft het theater in Raalte succesvol door de coronaperiode geloodst en aan het einde daarvan een ontwikkelplan neergelegd voor de toekomst. Anderhalf jaar geleden vertrok ze naar Concordia, een organisatie voor beeldende kunst, theater, film en cultuureducatie in Enschede.

Voorvechter voor cultuur

De raad van toezicht is blij dat ze weer terugkeert naar Raalte. Voorzitter Genio Ruesen: “Roswyde heeft anderhalf jaar geleden gehoor gegeven aan de vraag om in Twente te gaan werken bij Concordia, maar zij merkte dat het theaterbedrijf en met name het HOFtheater in Raalte bleef trekken.” Roswyde over haar terugkeer: “Toen ik het HOFtheater verliet voor Concordia, was ik nog lang niet klaar in Raalte. Ik had enorm veel plezier in mijn werk en had genoeg plannen en ideeën. Uiteindelijk was Concordia voor mij niet de gedroomde match. Het HOFtheater zie ik als een feest van persoonlijke ontmoeting en gezamenlijke beleving. Ik geloof in dat feest en ik zie mezelf daarin als een voorvechter van aandacht voor cultuur in een niet-stedelijke omgeving.”

Ongebruikelijk

De raad van toezicht geeft toe dat het wel een beetje ongebruikelijk is om iemand aan te nemen in haar of zijn oude functie. De voorzitter: “We doen wel vaker iets ongebruikelijks. Er hadden goede kandidaten gesolliciteerd en Roswyde heeft in die procedure ons weer weten te overtuigen dat zij de juiste persoon op de plek is voor de komende tijd. We zijn er blij mee. De verdere ontwikkeling van het theater, in samenwerking met sponsoren, gemeente vrijwilligers en medewerkers is terug in vertrouwde handen. Programmering van het theater en de bioscoopfaciliteit gaat door zoals gepland en met een gestaag groeiend aantal voorstellingen en met gestaag groeiend publiek blijft het HOFtheater de culturele kern tussen Deventer en Zwolle.”

www.hoftheater.nl

Door Redactie