Hoe gaat het met je? Het nieuwe jaar is al even onderweg, het gewone leven is écht weer begonnen. Heb jij je voorgenomen meer rust en balans te vinden dit jaar? Dan helpen deze 5 tips je verder op weg. Neem een paar minuten en ervaar het verschil.

1. Take a moment
Sta eens stil bij jezelf. Wat heb jíj nodig? Waar word je blij van? Maak contact. Niet alleen met jezelf, maar ook met de mensen om je heen. Echte aandacht! En neem vooral ook een momentje om even om je heen te kijken. Het zijn tenslotte de kleine dingen die het ‘m doen, nietwaar? Dus geniet van de fluitende vogels, spelende kinderen en de zonnestralen op je gezicht. 

2. Stop het grote ‘moeten’
Sta even stil, ga zitten. Het belangrijkste is dat je even helemaal niets moet. Geniet van de geuren om je heen. De kleuren, geluiden. En merk op wat je zelf ervaart in je lichaam. Tintelen je vingers? Krijg je kriebels in je buik? Gloeit je gezicht? Vergeet ook vooral je gevoelens niet. Word je blij van zo’n momentje niksen? Werkt het ontspannend? Of maakt het je juist onrustig? Merk het op, zonder oordeel. Het maakt niet uit, alles is goed zoals het is. 

3. Als een klein kind
Heb je weleens opgelet hoe kinderen de wereld ervaren? Al die eerste keren, wat een verwondering! Regen tegen het raam, de kou van verse sneeuw, het geluid van ruisende wind door de takken. Kijk en luister eens naar de wereld alsof je alles voor het eerst opmerkt. Je zult versteld staan.

4. Wees stil
Hoe goed luister jij eigenlijk naar de ander? Vul jij stiltes in gesprekken gelijk op? Laat je dan eens meevoeren door de kracht van stilte. Laat die stilte er zijn, luister nauwkeurig naar de ander en ben je zelf aan het woord? Formuleer dan bewust en hoor je eigen woorden bewust.

5. Vertraag
Lekker hè, even flink doorstappen op weg naar je volgende actiepunt. Wat gebeurt er als je eens vertraagt? Ervaar het maar. Loop langzaam en laat op die manier de drukte en hectiek van alledag rustig van je af glijden. Merk de rust op en pas het ook eens toe op andere fysieke handelingen. Kauw je eten rustig, was je handen met aandacht en ervaar wat het met je doet. 

Verder met mindfulness
Smaken deze tips naar meer? Wil je verder op de weg van mindfulness? De cursussen en trainingen van Marion beginnen al bij 2 deelnemers. Volg je liever individueel een traject? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt aansluiten bij de 8-weekse cursus mindfulness. Daarnaast kun je ervaren wat stilte met je doet tijdens een stiltedag. Liever in de buitenlucht? Ga dan mee op mindfulness wandeling. Of kom genieten van de rust tijdens een avond mindfulness.

Wie is Marion?
Marion Kogelman-Bloo is van oorsprong docente. Na een academische opleiding pedagogiek vond zij haar weg steeds meer in mindfulness. Met diverse trainingen en cursussen biedt ze mensen de helpende hand als het leven even tegenzit. Maar ook wanneer je meer uit jezelf wilt halen of op zoek bent naar rust in je leven, kan Marion je verder helpen. Vanuit jouw behoeften en jouw eigenheid. Marion is gecertificeerd mindfulness trainer. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van haar trainingen. 

Meer informatie op www.mindfulnessmetmarion.nl.

info@marionkogelmanbloo.nl
06-18291938
www.mindfulnessmetmarion.nl

Door Redactie