Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie bezwaarschriften nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de bezwaarschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente alvast met het bouwrijp maken van de locatie.

Wethouder Alexander Kreule: “De hoorzitting bij de Raad van State laat te lang op zich wachten. Voordat er een uitspraak ligt, zijn we waarschijnlijk weer een flinke tijd verder. Zo lang kunnen we niet wachten. Hiermee nemen we als gemeente een beperkt risico, maar dit zijn we gezien de krapte op de woningmarkt bereid te nemen. We willen er alles aan doen om woningbouwplannen te versnellen.”

Werkzaamheden

Het ontwerpproces is het afgelopen jaar wel voortgezet. In september starten we met het verleggen van een aantal waterleidingen. Daarna begint in november het bouwrijp maken, waarna de nutsbedrijven hun kabels en leidingen aanbrengen. De locatie moet in het voorjaar van 2023 volledig bouwrijp zijn.

Meer informatie

De kaveluitgifte vindt plaats nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Dit hangt van de Raad van State en de uitspraak af. Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/woningbouw-heino.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *