De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

De 35 bouwkavels worden door middel van loting uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen.

Wethouder Alexander Kreule: “Heino staat te springen om woningen. Het bestemmingsplan is nog niet definitief, maar we gaan onder voorbehoud door. Zo kunnen we alvast mensen blij maken met een kavel in deze mooie nieuwe wijk.”

Informatiebijeenkomst

De gemeente Raalte organiseert op maandagavond 28 november een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Bij Ne9en aan de Canadastraat 9 in Heino.

Aanmelden is verplicht en kan via www.raalte.nl/woningbouw-heino. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of er één of meerdere rondes zijn. Daarom ontvang je na je aanmelding een e-mail met daarin het tijdstip waarop je welkom bent.

Inschrijven

De uitgifte van de 35 kavels (11 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 14 rijwoningen) gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 28 november inschrijven via het inschrijfformulier op www.raalte.nl/woningbouw-heino. Inschrijven kan tot en met 7 december 2022.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op woensdagavond 14 december bij Bij Ne9en. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Raad van State

Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie beroepschriften nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de beroepschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente onder voorbehoud vast met de kaveluitgifte.

Straatnamen

Het bouwrijp maken van nieuwbouwplan Molenwijk is inmiddels begonnen. Bij een nieuwe wijk horen ook nieuwe straatnamen. Deze zijn samen met Plaatselijk Belang gekozen. Het thema is molen. De vijf nieuwe straten krijgen de namen; vreugdestand, ruststand, maalkoppel, kruibank en loopschoor.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over nieuwbouwplan Molenwijk naar www.raalte.nl/woningbouw-heino. Heb je een vraag over het plan of de kaveluitgifte? Neem dan contact op via info.bouwkavels@raalte.nl. Bij vragen over de huurwoningen kun je bij SallandWonen terecht.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie