Wil je een eigen bedrijf starten? Loop je rond met vragen of heb je praktische tips nodig? Je bent meer dan welkom bij ’Startersloket Raalte’, waar we startende ondernemers helpen om van hun bedrijf een succes te maken. Daarnaast het is een mooie ingang naar de verschillende ondernemersverenigingen binnen onze gemeente. 

Het startersloket bestaat inmiddels drie jaar en heeft al menig startende ondernemer geholpen bij de eerste stappen in de wereld van het zelfstandig ondernemen. 

Ronald Grotenhuis, projectleider van ‘Startersloket Raalte’: “We vinden het belangrijk om startende ondernemers op weg te helpen en antwoorden te geven op de vragen die ze hebben, want daarvan komen er een hoop op je af in de beginfase.” Dat doet Ronald niet alleen. Samen met een groep medeondernemers organiseren ze inspirerende sessies waarin ze startende ondernemers begeleiden. 

Voor de coronatijd werden starters altijd uitgenodigd voor een 1 op 1 gesprek. “Onlangs zijn we gestart met online groepsgesprekken. De reacties daarop zijn heel erg goed. Want naast tips van een ervaren ondernemer kun je ook leren van andere startende ondernemers.”

Naast deze groepssessies staat er op de website voor alle starters een gratis ‘starterspakket’ klaar met onder andere informatie over verschillende ondernemersverenigingen, het economisch team van de gemeente en een checklist ‘starten met ondernemen’. 

Kijk voor meer informatie en contactmogelijk­heden op startersloketraalte.nl. 

——————————-

Christi Jansman, Vitaliteitstherapeut

Eind vorig jaar meldde Christi zich bij het startersloket. “Het heeft me enorm geholpen in de fase waarin ik mijn ondernemersplan schreef. Je zit toch met vragen en een specialistisch bureau inschakelen is qua budget niet altijd haalbaar.“ Inmiddels is ze gestart en actief als vitaliteits­therapeut. 

Haar bedrijf is gericht op ‘SOLK’, ofwel ‘Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten’. Daarbij gaat het om klachten waar geen duidelijke medische oorzaak aan ten grondslag ligt. “Vaak gaat het om klachten als chronische pijn en vermoeidheid, eventueel in combinatie met angst en depressie. Maar in deze tijd zie je ook veel aanhoudende Covid-klachten.” De therapie is niet gericht op genezing van deze klachten, maar op meer uit het leven halen mét de klachten. “We gaan aan de slag met het accepteren en activeren. Daarbij is het niet ongewoon dat de klachten verminderen óf zelfs verdwijnen.”

De online startersgroepen waren voor haar erg inspirerend. “We zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met een ‘business model canvas’, waarmee je de verschillende aspecten van je bedrijf in kaart brengt. De sfeer in deze groepen is erg gemoedelijk en bovenal behulpzaam. “ De inhoud van de bijeenkomsten proberen ze af te stemmen op de vragen die je hebt.

———————————

Mike Wigink, eigenaaar van Vigor Lifestyle

Het recyclingbedrijf overnemen van zijn ouders, dat was het plan. Maar dat liep anders. Mike kwam door een val in een rolstoel terecht. En dan? “Stel dat ik voor altijd in een rolstoel moet blijven, hoe kan ik dan mijn eigen inkomen genereren en niet afhankelijk zijn van een uitkering?” Nu is hij eigenaar van een bedrijf in e-commerce en maakt hij bovenal geen gebruik van een uitkering. 

“Ik ga op zoek naar unieke evergreen producten waar ik zelf een brand omheen bouw. Vervolgens verkoop ik deze op grote platformen als ‘Bol.com’ en Amazon’”. Zijn bedrijf heeft hij zo ingericht dat het grootste gedeelte geautomatiseerd is. “Dan kan ik me naast het ondernemen ook focussen op mijn eigen gezondheid.”

Uit eigen ervaring weet hij dat het juist als startend ondernemer fijn is om met ervaren ondernemers in contact te komen. “Het Startersloket is geweldig voor beginnende ondernemers die hulp nodig hebben bij het ontwikkelen van het bedrijfsplan.”

Dat Mike ook zelf andere ondernemers op weg helpt blijkt uit het feit dat zijn bedrijf ook een coaching-tak kent. “Samen creëren we online kansen en gebruiken we de kracht van de platformeconomie. Sommige ondernemers zien niet dat ze unieke producten bezitten waar ze een passief inkomen van kunnen maken.” 

————————————

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
0572 – 347799
info@raalte.nl
www.raalte.nl

Door Redactie