INGEZONDEN: 

Kay Bultman uit Raalte is 11 jaar en heeft het Nicolaides Baraitser syndroom. Dit is een erfelijke aangeboren aandoening waarbij kinderen een ontwikkelingsachterstand en epilepsie hebben in combinatie met specifieke uiterlijke kenmerken.

Daarnaast heeft Kay glaucoom aan beide ogen en is prikkelgevoelig.

Kay is een vrolijk mannetje maar heeft moeite om zich te uitten omdat hij niet kan praten. Hij is zorg- en rolstoelafhankelijk en gaat overdag naar de dagbesteding en is in de avonden en weekenden thuis bij zijn ouders en broers in Raalte. Dagelijks wordt het gezin met de beperkingen van Kay geconfronteerd. Maar als gezin staan ze 24/7 voor Kay klaar. Op zaterdagen gaat Kay samen met zijn ouders graag bij zijn broers de voetbalwedstrijden kijken. Broer Glenn speelt bij PEC Zwolle O15 en broer Stijn speelt bij FC Twente / Heracles Academie O21 en traint ook mee bij kersverse eredivisionist Heracles in Almelo.

Voor het gezin is het heel belangrijk om zoveel mogelijk samen te kunnen zijn. Beide broers genieten dan ook van de momenten dat broertje Kay langs de lijn zit bij hun wedstrijd.

Vervanging rolstoelbus

Om samen met Kay op pad te gaan (dagbesteding, voetbal, familie, ziekenhuis etc.) kan het gezin niet zonder een praktische en betrouwbare bus. Daarnaast is er ruimte in de bus nodig zodat ook alles mee kan wat nodig is voor de zorg, naast dat zijn broers ook geregeld meerijden. Het gezin heeft een aantal jaren geleden een rolstoelbus gekocht. Achteraf een bus met veel onvoorziene gebreken en helaas zal deze binnenkort niet meer door de APK keuring komen. En om die reden is de nood hoog. Naast dat hij op werkdagen naar de dagbesteding moet, dit ontzorgt het gezin en geeft Kay weer een andere afleiding, is op pad gaan zonder Kay geen optie.

Aanpassing rolstoelbus

Omdat Kay met rolstoel in de bus moet worden gereden zijn er aanpassingen nodig in de aan te schaffen bus. De gemeente vergoedt de noodzakelijke aanpassingen aan de bus indien deze bus maximaal 75.000 km op de teller heeft en maximaal vijf jaar oud is. Dus de donaties zijn puur voor aanschaf van de bus door de familie Bultman.

Doneren?

Op zeer korte termijn en geheel onverwachts moet het gezin dus een andere bus aanschaffen, maar hun financiën zijn niet toereikend. Daarom is er in overleg met het gezin een crowdfunding gestart.

Het zou fantastisch zijn als het streefbedrag gehaald gaat worden. Doneren kan via https://gofund.me/c5631f31. Voor meer informatie neem contact op met de vertegenwoordiger van de familie via 06-54684780.

Door Redactie