Op zondag 20 augustus om 16.00 uur werd bij Buuffies het aanzienlijke eindbedrag aangekondigd voor het Strijd van Salland evenement. Het moment was bijzonder, mooi en uniek. Het hoogtepunt van de dag was een speciale uitvoering van het nummer “Harder dan ik hebben kan” van Blof, gezongen en gespeeld door Arjan van Gerner en Martien Lindeboom. Dit nummer had een speciale betekenis voor de familie van de negenjarige Silvan uit Dalfsen, die vecht tegen kanker. De emotionele onthulling van het eindbedrag werd gedaan door de voorzitter, waarbij de bordjes werden omgedraaid door Dennis Lipman uit Heino, die zelf ook een hersentumor heeft, en door Silvan.

Team Strijd van Salland is diep dankbaar voor iedereen die heeft deelgenomen, gedoneerd, gesponsord of op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het ongelooflijke succes van deze editie. Speciale dank gaat uit naar Team Silvan en de opbrengst van de Vechtdal Haringparty. Ook alle andere teams en deelnemers worden bedankt voor hun inzet.

De opbrengst van Strijd van Salland wordt volledig toegewijd aan onderzoek onder leiding van prof. dr. Martin van den Bent en prof. P. French van het Erasmus MC. De resultaten van deze onderzoeken hebben wereldwijd impact op de behandeling van patiënten. Beide artsen waren aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen.

Onderzoek 2023 – Let Me In

Immuuntherapieën tonen veelbelovende resultaten als behandelstrategieën voor kankerpatiënten. Een centrale vraag die dit onderzoek wil beantwoorden is of immuuncellen zelf niet in staat zijn om dieper in de tumor door te dringen, of dat de tumor actief de immuuncellen tegenhoudt. Op RNA-niveau zien we dat rond de vaten met immuuncellen ophoping, de tumor en de cellen in zijn omgeving anders zijn dan bij vaten zonder ophoping. Deze informatie kan mogelijk worden gebruikt, bijvoorbeeld door specifieke eiwitten te remmen, om ervoor te zorgen dat immuuncellen wel de tumor binnendringen. Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is om immuuntherapieën geschikt te maken voor hersentumorpatiënten.

Door Redactie