Wij van het Textielatelier van de Parabool zijn gek op weven en naaien. Zo weven we kleurrijke tassen, theedoeken, placemats, sjaals en nog veel meer. Naaien zijn we ook goed in. We naaien bijvoorbeeld tipitenten, lettervlaggen, kussens en speelkleden.

Helaas kunnen wij door de huidige maatregelen rondom het Coronavirus op dit moment nog niet op onze locatie werken. Dagbesteding wordt op de woonlocaties van de Parabool aangeboden en ook voor de thuiswonende cliënten is er zoveel mogelijk dag­besteding op maat.

Er bleek behoefte aan een product dat, aan de hand van een voorbeeld, zelfstandig thuis gemaakt kan worden. Zo ontstond het idee van de snuffelmat. Cliënten van de Parabool ontvangen een geheel voorbereid pakket thuis en knopen een snuffelmat voor honden.

Voor honden is dit een prachtig product. Verstop een lekker brokje tussen de mat en de hond gaat snuffelen waar het lekkers zich bevindt. Het stimuleert de intelligentie van de hond en het nodigt uit tot spelen. Snuffelen geeft de hond een voldaan gevoel. Door te snuffelen wordt een hond rustiger en kan hij de wereld beter aan. 

De mat is gemaakt van rubber, waar fleecestroken in zijn geknoopt. De mat is volledig wasbaar in de wasmachine op 40 graden.

Remie van Pets & Co was direct enthousiast over dit product met een bijzonder verhaal. Zo ontstaat er in deze tijd een prachtige samenwerking tussen Pets & Co Raalte en de Parabool. 

Ben je benieuwd naar deze snuffelmat?
De matten, met bijgeleverde handbedrukte hondentas, zijn te koop bij Pets&Co Gersen, de Plas 1 in Raalte en Pets&Co Zanting, op winkelcentrum Flora 5 in Colmschate. In de tas zit ook een handleiding van hondengedragsdeskundige Fieke Offringa.

Textielatelier:
Hademanstraat 1 B in Heeten

Vraag? Mail: textiel@deparabool.nl of bel naar: 0572-380774

www.deparabool.nl
Volg ons op Facebook via @deparabool

Door Redactie