Sinds 19 mei 2003 is in Heeten een Textielatelier van De Parabool gevestigd aan de Hademanstraat 1B. Dagelijks bieden zij hier dagbesteding aan gemiddeld 20 cliënten met een beperking.

Ieder mens wil zijn of haar wensen en dromen verwezenlijken. De Parabool biedt hierbij ondersteuning aan mensen met een beperking. Dit doen zij in kleinschalige woningen en werkplekken óf gewoon thuis. De ondersteuning richt zich op de cliënt en zijn sociale omgeving. Iedereen met een beperking, met alle soorten vragen, jong en oud, is welkom bij De Parabool. Gewoon maakt hen bijzonder.

Voorheen was er een textielafdeling op DAC Gooijer Marke in Schalkaar en op DAC de Hooijlanden in Raalte. In 2003 is de Parabool op zoek gegaan naar een gezamenlijke locatie en vonden die in Heeten. De voormalige landbouwschool naast Disselhorst werd verbouwd en op 19 mei was de officiële opening.

Ze maken hoogwaardige producten; in de weverij op de begane grond weven ze in verschillende technieken o.a. theedoeken, vaatdoeken, placemats, sjaals, kussens, cadeaumandjes, slingers en tassen.

In het naaiatelier op de eerste verdieping maken ze producten variërend van schorten, boxkleden, speelkleden, vlaggenlijnen, lettervlaggen, tipitenten tot poppenkasten, baby-artikelen, kussens en interieur-artikelen.

De producten zijn verkrijgbaar in de winkels van De Parabool in Raalte, Schalkhaar, Mariënheem, Broekland en in de Oude Mosterdfabriek in Deventer. De adressen vindt u op de website
www.deparabool.nl. Ook kunt u de webshop bezoeken via de site.

Op vrijdag 18 mei a.s. organiseert de Parabool een Open Dag in het textielatelier van 10.00 tot 16.00 uur, ter ere van het 15 jarig bestaan.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken terwijl zij met hun cliënten aan het werk zijn.

Tevens bieden zij u de gelegenheid om iets te kopen uit het assortiment of om een bestelling te plaatsen.

Textielatelier
Hademanstraat 1B, Heeten
Tel. 0572-380774
www.deparabool.nl

Door Redactie