Beekman Elektro maakt een turbulente groei door. De omzetcijfers liegen er niet om: het Raalter bedrijf, gespecialiseerd in Beveiliging, Communicatie en Elektro, is in 2018 maar liefst 230 procent gegroeid ten opzichte van 2017 en halverwege dit jaar was er al een omzet groei van 150 procent, ten opzichte van 2018. Eigenaar Erik Beekman is er haast een beetje beduusd van. Glimlachend: “Sinds eind 2017 staat de wereld hier op z’n kop!” 

De titel ‘Raalte Onderneming van het Jaar’ was in 2018 dan ook een mooie bekroning voor het in 1972 opgerichte bedrijf, waarvan Elektrotechniek nog steeds de grootste bedrijfstak is.  

Erik vertelt met trots dat Beekman Elektro heeft meegewerkt aan een paar grote projecten. “Zoals de nieuwbouw van Pan Oston, die op 1 maart jl. werd opgeleverd. Ons grootste project in ons bestaan. Wij hebben hier de volgende installaties aangelegd: de elektrotechnische installatie, verlichting, camerabewaking, toegangscontrole, datanetwerk, ontruimings-/brandinstallatie, inbraakbeveiliging en geluidsinstallatie. Er is veel werk verricht! Er is bijvoorbeeld 67 kilometer aan kabel ingegaan. Er zijn 1586 LED armaturen geplaatst en 493 data aansluitingen gemaakt.”

Ook voor drie distributiecentra van Jumbo Supermarkten heeft Beekman Elektro zaken als verlichting, geluidsinstallatie, toegangscontrole en diverse andere installatietechnieken verzorgd. Voor alle duidelijkheid geeft Erik mee: “Ook het kleine werk bij de particulier of bedrijven waarderen we hier zeer, zoals een keukenverbouwing of in de meterkast een enkel stopcontact bijmaken!”

Beekman Elektro is in de wijde regio (binnen een straal van 100 kilometer van Raalte) hét adres als het om elektrotechniek gaat. Voor veel collega-installatiebedrijven verzorgt het bedrijf zaken als inbraakbeveiliging, camerabewaking, video-intercom, et cetera.     

 ‘Beveiliging is maatwerk’
“Binnenkort wordt de tijd verzet waardoor het nóg vroeger donker wordt. De mensen voelen zich dan minder veilig” gaat Erik verder. “De gemeente en de politie komen in de wintermaanden met het ‘Donkere dagen offensief’. Hiermee willen ze de mensen bewust maken, om extra maatregelen te nemen tegen inbraken. De mensen kunnen zelf ook veel doen! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik zeg altijd: ‘Zorg dat je het beter voor elkaar hebt dan je buren! Dit omdat het dievengilde dan niet bij jou komt, maar een deurtje verder gaat! Hoe je het beter voor elkaar krijgt? Allereerst met goed hang- en sluitwerk! Wij geven graag advies op dit gebied. 

Ten tweede heb je het beter voor elkaar als je over een camerabewakingssysteem en/of een inbraakbeveiligingsinstallatie beschikt. Wij hebben veel te bieden op dit terrein! Het voordeel van zo’n installatie is dat je die tegenwoordig via een app op je telefoon kunt bedienen. De app geeft meldingen weer, waardoor je direct weet of er iets aan de hand is! Zo heb je altijd alles bij je, dat geeft een gerust gevoel. 

Het mooie is dat dit soort inbraakbeveiliging compleet draadloos – dus zonder hak- en breekwerk – kan worden aangelegd! Beveiliging is altijd maatwerk, want elk huis of bedrijf is weer anders.” Daarom komt Beekman Elektro graag vrijblijvend bij u langs voor een advies of offerte. 

Het bedrijf heeft het aantal medewerkers uitgebreid van negen in 2017 naar zeventien in 2019. Erik: “Er werken hier drie type monteurs: monteurs voor de dikke kabels – Elektro, monteurs voor de dunne kabels – Beveiliging én  toetsenbord monteurs (programmeurs) – Telecom.” Op de vraag of hij nog wensen heeft voor de toekomst, antwoordt de succesvolle ondernemer:   “We willen graag nog wat verder doorgroeien en dan op naar ons 50-jarig jubileum in 2022!”

Beekman Elektro B.V.
Stationsstraat 40
8102 ED Raalte
0572 – 35 25 11
info@beekmanelektro.nl
www.beekmanelektro.nl

Door Redactie