De Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino krijgen een flinke opknapbeurt. Opgaven op het gebied van verkeer, groen en riolering worden in een keer aangepakt. De gemeente werkt samen met een klankbordgroep uit de buurt aan een plan. Op 19 juli is er tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst bij BijNe9en in Heino.

Wethouder Breun Breunissen: “Deze keer ligt de nadruk op het ontwerp voor de Dorpsstraat. Dit hebben we op basis de input van de vorige bijeenkomst verder uitgewerkt. Voor de Zwolseweg zijn we in afwachting van een aantal onderzoeken. Zodra er meer duidelijkheid is, kunnen we ook daar mee verder.”

Extra onderzoek Zwolseweg

Het ontwerp voor de Dorpsstraat wordt na de inloopbijeenkomst afgerond. De werkzaamheden starten begin 2024. Er is nader onderzoek nodig om een keuze te kunnen maken over de inrichting – en bijbehorende maximale snelheid – van de Zwolseweg. Het aantal (toekomstige) vervoersbewegingen, groei van Heino en een eventuele parallelweg langs de N35 hebben hier invloed op.

De gemeente verwacht eind dit jaar meer duidelijkheid te hebben en gaat ervanuit begin 2024 verder kunnen met het ontwerp voor de Zwolseweg en het eerste deel van de Van der Capellenweg. In dat geval starten de werkzaamheden begin 2025.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/zwolseweg-dorpsstraat.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie