De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden. 

Maak zaterdag 18 mei om 14.00 uur een fietstotcht met een gids en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Soms is het stevig trappen: tegen de heuvels op of vals plat. Als beloning wacht je boven een prachtig uitzicht. En… en weer heerlijk bergafwaarts verder!

Tijdens de fietstocht laat de gids u de bijzonderheden in het landschap zien. Waren het nu de ijstijden en de mens die het landschap gevormd hebben of liep er toch ooit een reus uit Pruisen door Nederland? De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan.

Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.staatsbosbeheer.nl

Door Redactie