De e-bike wordt steeds populairder en is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Helaas zijn e-bikes ook steeds vaker betrokken bij ongevallen. Om ervoor te zorgen dat u zo veilig én zo lang mogelijk kunt fietsen, organiseren CRT Raalte en gemeente Raalte informatiedagen op maandag 3 en 24 oktober. Heeft u belangstelling? Meld u dan aan via www.raalte.nl/e-bikedagen.

Tijdens de informatiedag leert u alles over de vaardigheden die u nodig heeft om met plezier te fietsen op een e-bike. Dit gebeurt op het verkeersveilige wielerpark van CRT. Ook is er een korte fietstocht door de omgeving. Zo kunt u direct oefenen met de tips die u heeft gekregen.

Een huisarts en fysiotherapeut vertellen u over reactiesnelheid, beweging en de invloed van medicijngebruik op het fietsen. Ook is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Er zijn begeleiders aanwezig om te kijken of uw fiets goed is afgesteld Het is de bedoeling dat u uw eigen e-bike en helm meeneemt. Heeft u geen e-bike of helm? Dan kunt u er een lenen van CRT.

Praktische informatie

De e-bike informatiedagen vinden op maandag 3 en 24 oktober 2022 plaats bij wielervereniging CRT Raalte, gelegen aan de Hammerweg 8e in Raalte. De informatiedagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur. De dagen zijn voornamelijk gericht op senioren, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Deelname is gratis. Er wordt voor een kleine lunch gezorgd.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan een van de informatiedagen? Meld u dan aan via www.raalte.nl/e-bikedagen. Per dag is er ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Deelname is op eigen risico en gaat op volgorde van opgave. Ga voor meer informatie naar bovengenoemde website.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie