Alle informatie en activiteiten  voor betrokken en actieve inwoners op één plek

Wat de KR8 van Raalte is? Dat zijn de vele organisaties en vrijwilligers die er alles aan doen om onze inwoners betrokken en actief te houden. Zij informeren, regelen en organiseren de meest uiteenlopende activiteiten. Inwoners gaven echter aan niet goed te weten waar zij dit alles kunnen vinden. “Wij hebben dan ook hard gewerkt om de informatie over regelingen, organisaties en activiteiten compleet te krijgen”, vertelt wethouder Gerria Toeter. “Dat is gelukt en dus brengen wij de website voor de KR8 van Raalte graag onder de aandacht.” 

Op de vernieuwde website www.kr8vanraalte.nl vinden inwoners van Heino, Heeten, Nieuw Heeten, Luttenberg, Lierderholthuis, Laag Zuthem, Mariënheem, Broekland en Raalte makkelijk hun weg naar informatie over wonen & vervoer, zorg & welzijn, werk & inkomen en jeugd & gezin. “Wij hebben het heel overzichtelijk gemaakt. Zo vindt iemand met een laag inkomen via de heldere zoekfunctie alle regelingen waar hij of zij een beroep op kan doen. Maar ook inwoners die moeite hebben met taal of als mantelzorger wel wat ondersteuning kunnen gebruiken, zijn met deze website goed geholpen.”

Vele activiteiten
Nieuw is de agenda op de homepagina. “Zo zie je direct wat er de komende week te doen is. Door de complete agenda aan te klikken, krijg je een heel mooi overzicht van alle activiteiten in onze gemeente. Voor iemand die zich wat eenzaam voelt een goede manier om bijvoorbeeld de kaartclub te ontdekken. Het meedoen in onze samenleving vraagt dus ook een actieve rol van onze inwoners zelf, maar met al deze activiteiten geven wij ze graag een zetje in de goede richting.” Naast de agenda biedt de homepagina ook ruimte om informatie, organisaties of activiteiten als ‘de week van de mantelzorg’ speciaal onder de aandacht te brengen.

Organisaties
Met alle informatie en activiteiten op één website hoeven inwoners dus niet langer op zoek naar de verschillende organisaties. Wie wel met een specifieke organisatie in contact wil komen, is enorm geholpen met de sociale kaart op deze website. “De sociale kaart brengt alle organisaties die hulp, zorg, advies en activiteiten bieden heel overzichtelijk in beeld. In het filter geef je aan wat je zoekt en de relevante organisaties verschijnen direct op de kaart en lijst, waarna je met één klik over de gewenste contactgegevens beschikt.” Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het aanleveren en bijhouden van hun informatie en activiteiten via
www.kr8vanraalte.nl. 

Eerste stap
De wethouder is heel blij met de vernieuwde website als één van de kanalen om informatie en activiteiten met inwoners te delen. “Wij hebben ook onze facebookpagina en maandelijkse publicatie in het Weekblad voor Salland. Ook spelen wij met de gedachte om de KR8 van Raalte onder te brengen in een app, zodat alle informatie en activiteiten ook makkelijk via een smartphone en tablet te vinden zijn. Voor zowel een app als de website is het van belang dat organisaties hun informatie en activiteiten actueel houden, want alleen dan draagt het positief bij aan ons gezamenlijke doel inwoners betrokken en actief te houden.”

Nieuwsgierig?
Kijk snel op www.kr8vanraalte.nl.
Liever persoonlijk contact? Neem contact op met het Sociaal Loket.
Op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0572 – 347799. 

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16
8101 AC Raalte
0572 – 347799
info@raalte.nl
www.raalte.nl 

Door Redactie