Vrijdag 30 september Soep café 17.00 uur
Kom jij ook? Er worden steeds twee tot vier soorten maaltijdsoep geserveerd, afhankelijk van de producten die dan geleverd worden. Stokbrood met kruidenboter staat ook op het menu en misschien wel een toetje. U kunt aan de bar van het Dorpshuus een drankje bestellen, dit is voor eigen rekening. Voor de maaltijd zelf wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


3 oktober – 23 december Expositie Henne Neppelenbroek
Vanaf 3 oktober exposeert Henne Neppelenbroek in het Dorpshuus. Zijn gedichten nemen hierbij een ruime plaats in, maar ook  zijn schilderijen, linosneden, tekeningen zijn t/m 23 december te zien.
In het verleden nam hij deel aan tientallen poëziewedstrijden in Nederland en België. Henne won verschillende prijzen met zijn gedichten.
Werk van hem wordt uitgeleend door de kunstuitleen Hof van Twente.
Kom eens kijken!!

Woensdag 5 oktober   Informatiemarkt Valpreventie 14.30 – 16.30 uur
U verliest spiermassa als u ouder wordt, uw reactiesnelheid wordt helaas lager en waarschijnlijk zijn uw ogen iets minder geworden. Gevolg? U kunt eerder struikelen of vallen met gemiddeld vaker letsel. Helaas zijn dit de feiten en kunnen we hier niet om heen. Zorgpartijen maken zich daarom al lange tijd sterk om eventuele problemen voor te zijn. We noemen dit “Valpreventie bij ouderen”. In Heino slaan een aantal zorgaanbieders de handen ineen en organiseren een heuse Valpreventie informatiemarkt in het Dorpshuus Heino.

Tijdens de informatiemarkt met diverse zorgaanbieders in het Dorpshuus staan we voor u klaar met praktische tips over voeding maar geven we ook informatie over bepaalde oefeningen en een goede houding. We kunnen ook een aantal testjes doen om te kijken hoe stabiel u nog bent. We zijn er kortom voor al uw vragen op het vlak van valpreventie, zodat we gezamenlijk het risico op vallen verlagen.

Vrijdag 14 oktober: Film King Richard

King Richard is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2021. De film volgt het leven van Richard William, de vader en coach van de beroemde tennisspeelsters Venus en Serena Williams. 
In King Richard ontdekt Richard Williams dat zijn twee dochters Venus en Serena het in zich hebben om kampioenen te worden, hij beseft ook dat er een ijzeren discipline nodig is om de top te bereiken. Dat elke dag in het teken moest staan van de toekomstige ambities en dat je ook elke dag moet strijden tegen seksisme en racisme.
kaartjes bestellen…(11 november vertonen we Elvis)

Oproep!!
Ben jij iemand die het leuk vindt om te helpen om onderstaande te organiseren?

  1. We willen graag de speelgoedbeurs weer organiseren. Maar we zoeken daarvoor nog een aantal mensen die daarbij willen helpen. Denk dan aan: een avond speelgoed innemen, een tijdje op de beurs staan en de volgende dag het uitbetalen en wat over is teruggeven of wegbrengen naar de minima in Raalte.
  2. En heb je leuke ideeën voor de KerstFair, dan kun je dat ook laten weten.  beheer@dorpshuusheino.nl 

Noteer alvast in je agenda:
19 oktober:
Rode Woensdag met Co de Rood tijdens de Sallandse wandel4daagse
20 oktober: Bingo
22 oktober: (Stijl) dansavond met Eénmansband Chris

Door Redactie