Manuele fysiotherapie Dokkum is elke zeer bekwame en gespecialiseerde techniek waarbij een patiënt de handen wordt opgelegd om een ​​neuromusculoskeletale aandoening te veranderen. Deze technieken zijn door de eeuwen heen ontwikkeld en aangescherpt door jaren van klinisch redeneren, onderzoek en op bewijzen gebaseerde praktijk. Er zijn veel verschillende soorten manuele therapie Franeker, hieronder vind je hier een paar goede voorbeelden van.

Myofascial Release

Fascia is vezelig bindweefsel dat spieren, bloedvaten en zenuwen omgeeft en het lichaam vorm en vorm geeft. Fascia bestaat uit dicht opeengepakte bundels collageen. Sommige soorten fascia binden structuren aan elkaar, andere gebieden van fascia zijn bedoeld om soepel over elkaar te glijden, waardoor het lichaam kan bewegen. Wanneer gebieden van fascia die bedoeld zijn om te glijden, vast komen te zitten of vast komen te zitten, is Myofascial Release een techniek van manuele therapie die die verklevingen loslaat en de glijdende beweging naar de onderliggende weefsels herstelt. Myofascial Release maakt gebruik van zachte, aanhoudende druk om bindweefsel te mobiliseren, samengetrokken spieren te ontspannen en de bloed- en zuurstofcirculatie naar de weefsels te verhogen.

Intergrative Manual Therapy

Integratieve manuele therapie is een uniek type manuele therapie ontwikkeld door Dr. Sharon Weiselfish Giammatteo, PhD, PT, IMT-C. IMT gebruikt een conglomeraat van verschillende theorieën, technieken en methodologieën voor manuele therapie om pijn en disfunctie aan te pakken en het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Een holistische benadering van fysio Leeuwarden, IMT-beoefenaars voelen blokkades in lichaamssystemen en werken om je weefsels te begeleiden om die stoornissen op te heffen en de optimale functie te herstellen.

Muscle Energy Technique

Als een van je gewrichten stijf is of niet goed beweegt, kan een spierenergietechniek helpen dat deel van je lichaam iets soepeler te laten bewegen. Je therapeut zal je op een specifieke manier positioneren en je instrueren om zachtjes in bepaalde spieren te knijpen en te ontspannen. Deze zachte isometrische samentrekking gebruikt de eigen energie van de spier om de spanning los te laten en de spier te verlengen. Muscle Energy Technique kan stretchen effectiever maken.

Visceral Mobilization

Viscerale mobilisatie of manipulatie is een specifieke manuele therapietechniek om fasciale verklevingen in de diepe weefsels rond je organen en je buikwand te verlichten. Of het nu gaat om een ​​operatie, zwangerschap, auto-ongeluk, trauma, slechte houding, spieronbalans, ziekte of ander letsel, spanningen in het bindweefsel in je buik kunnen rugpijn, heuppijn, liespijn, oppervlakkige ademhaling en andere disfuncties veroorzaken. Je therapeut kan deze diepe weefsels beoordelen om te zien of ze bijdragen aan je symptomen, en ze vrijgeven als onderdeel van je fysiotherapieprogramma.

Craniosacral Terhapy

Je centrale zenuwstelsel zijn je hersenen en je ruggenmerg. Het is omgeven door vloeistof en membranen. Wanneer die membranen gespannen zijn, aan de structuren eromheen blijven plakken of een andere disfunctie hebben, heeft dit invloed op de vloeistofstroom. Als de vliezen en vloeistof niet optimaal glijden en stromen, kan dit de werking van je zenuwstelsel beïnvloeden, met symptomen als hoofdpijn en nek- en rugpijn tot gevolg. Cranio-sacraaltherapie maakt gebruik van zeer zachte hands-on druk om spanning los te laten en de vloeistofstroom te verbeteren, waardoor uw lichaam zichzelf kan genezen en het zenuwstelsel kan kalmeren.

Door Redactie